Nightlong: „Dacă se organizează două party-uri în aceeaşi seară, toată lumea are...

Nightlong: „Dacă se organizează două party-uri în aceeaşi seară, toată lumea are de suferit“. Vezi cum poţi să-ţi petreci Halloween-ul într-un pod bântuit

1
DISTRIBUIȚI

Amatorii de muzică electronică din Timișoara au de ales dintre numeroase evenimente din această „felie“, iar în ultima vreme orașul de pe Bega are parte de tot mai multe branduri care se întrec să pună la cale petreceri pe acest profil.

Nightlong a pornit la drum acum cinci ani din nevoia de a aduce „altceva“ şi ca reacție la faptul că mulţi nu se regăseau în oferta de pe atunci a oraşului. „Vroiam să facem petreceri cu ceea ce ne doream noi din punct de vedere muzical. Pe vremea aia nu ne regăseam în evenimentele care se organizau în Timişoara. Dealtfel, nici acum nu ne regăsim deloc în petrecerile din oraş. Nu am pornit la drum cu o idee clară, nu ne-am gândit să facem asta nu ştiu cât timp. Am mers pe o nişă aparte dar întotdeauna am promovat muzica ce ne place nouă.. În decursul anilor, am evoluat. Promovăm o muzică undeva între techno şi house. Nu neapărat mainstream dar nici undergound. Promovăm artiştii care din punctul nostru de vedere au ceva de spus“, spune Dorin Cărtărescu, unul din fondatorii acestui brand de petreceri.

Primul eveniment pus la cale de cei de la Nightlong a avut loc în 23 octombrie 2009, în clubul Boom din Piaţa Unirii, iar de-a lungul celor cinci ani trecuți de atunci timişorenii care iubesc beat-urile elctronice au avut parte de câteva petreceri în locuri neconvenţionale. Chiar dacă astăzi „concurenţa“ este mare, cei de la Nightlong îşi văd nestingheriţi de drumul ales şi încearcă să le ofere fanilor lor evenimente cu ştaif. „La început eram Nightlong Events. După un an aveam câţiva artişti care ne reprezentau. Ei aveau nevoie de ceva cu care să se identifice. Aşa s-a născut Nightlong. Nu sunt doar evenimente, e un stil, e o idee. Între timp au apărut multe alte branduri de petrecere. Diversitatea e bună. E drept, uneori e prea multă diversitate şi asta strică. Dacă în oraşul ăsta sunt cinci sute de oameni care ascultă muzica asta şi se organizează două petreceri în aceeaşi seară, toată lumea are de suferit. De aceea noi încercăm să comunicăm cu alţii care fac petreceri, să nu ne intercalăm cu nimeni. Nu toţi fac asta, poate unora nici nu le pasă de acest aspect.


Noi când anunţăm o petrecere, luăm în calcul ce se întâmplă în oraş în ziua respectivă. În ultima vreme, e tot mai complicat, căci sunt foarte multe evenimente“, a mai adăugat Dorin.

nightlong2

Printre party-urile memorabile organizate de cei de la Nightlong în decursul anilor s-au numărat cele susţinute la D’arc Sub Pod. Sau episoadele desfăşurate departe de betoanele călduroase, joburile stresante şi plictiseala de zi cu zi, derulate sub genericul „Pădurea fermecată“. „Au fost niste praguri, care au însemnat mult pentru noi, au contat. De exemplu prima noastră petrecere, a ieşit foarte bine. Prima petrecere organizată la D’arc Sub Pod a fost din nou o chestie interesanta. Sau prima petrecere la pădurea fermecată, unde lumea a fost entuziasmată La început am pornit cu ideea să aducem tot felul de artişti mari. După ce am descoperit că putem să facem asta, am înţeles că nu ăsta e e drumul nostru. Scopul nostru nu a fost să strângem un anumit număr de oameni. Preferăm să aducem artişti pe care mulţi oameni îşi doresc să îi vadă, nu neapărat vedete. Dacă aduci şi tu ceea ce aduc alţii, lipseşte identitatea. Lumea vine la Nightlong pentru că are încredere în gusturile noastre. Important este ca omul să vină cu mintea deschisă şi să-şi dea cu părerea după“, spune creatorul Nightlong.

Sâmbătă, 1 noiembrie, brandul de petreceri continuă tradiţia cu cea de-a patra petrecere de Halloween organizată în podul bântuit al fostei Fabrici de Baterii Dura. La pupitrul tehnic se vor afla Drummer, Chriss Zahary şi Bogdan Lazăr, iar biletele costă 15 lei înainte de ora 1 a nopţii şi 25 lei după. Persoanele costumate şi machiate adecvat evenimentului vor plăti doar zece lei biletul de intrare. „Nu se întâmplă nimic diferit din punct de vedere muzical. Încercăm să fim în ton cu Halloween-ul. Anul trecut am avut 650 de oameni costumaţi şi deghizaţi, la petrecerea noastră, şi alţii care au venit necostumaţi. Podul e o locaţie perfectă pentru un Halloween de neuitat“, a mai adăugat Dorin Cărtărescu.

 

1 COMENTARIU

  1. mi-a placut aia cu nici comercial, nici underground – sa fim seriosi, dj si public de discoteca, dar cu un gram in plus de fite, cam asta e toata miscarea asta noua ‘house’ de prin hale si alte spatii. si ca sa fim tot sinceri, nici Nightlong nici altii nu au nici o directie muzicala adevarata – toti sunt in cautarea unui ‘carlig’ sa functioneze pe moment. in rest toti promoveaza o muzica de la destul la foarte proasta…iar publicului fie ii place asa, fie nu ii pasa, doar cauta sa se simta ‘altfel’…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.