Momente unice ieri la plenul extraordinar al Consiliului Local Timişoara, unde revoluţionarii cu merite deosebite în Revoluţia din 1989 au primit titlul de „Cetăţean de Onoare al oraşului”.
După decernarea distincţiilor a avut loc o sesiune de luări de cuvânt. Primul care a vorbit a fost revoluţionarul Lorin Fortuna, care a abordat subiecte precum corupţie, fraudă sau probleme din legislaţie. Acesta și-a amintit de Constituţia de la Timişoara, redactată în decembrie 1989. „Prezentam o variantă de îmbunătăţire a sistemului electoral, să trecem pe votul democratic, meritocratic. O comisie electorală va acorda dreptul de vot, un vot la fiecare elector, dar votul respectiv poate fi multiplu democratic pentru unii electori care, spre deosebire de cei care îşi vând dreptul prin cârciumi, se remarcă prin ceea ce au înfăptuit pentru patrie.
Un vot poate valora 100 de voturi obişnuite, iar pentru patrioţi mari pot fi chiar 1.000 de voturi. În felul acesta se poate elimina oligarhia nemeritocratică prin impunerea ei la nivel societal prin cumpărarea de voturi”, a spus acesta.
Mai mult, Fortuna a cerut reintroducerea pedepsei cu moartea şi neretroactivitatea temporală a crimelor societale, dar şi acordarea de circumastanţe atenuante persoanelor care au furat. Ţipând, Fortuna a cerut ca România să aibă parte şi de o revoluţie spirituală menţionând că ortodoximul este singura religie în care adepţii sunt consideraţi robii lui Hristos şi nu fraţi ai acestuia, ca la celelalte. Cu o răbdare fără limite, consilierii au ascultat discursul revoluţionarului, fiind absolut uimiţi de modul de abordare al unor probleme.
La finalul luării de cuvânt, când Fortuna l-a sfătuit pe primarul Nicolae Robu să apeleze la persoane cu puteri paranormale pentru a stârpi ciorile din urbea de pe Bega. Pe lista de soluţii pentru readicarea problematicelor înaripate primite de edil se numără şi administrarea de anticoncepţionale, propunere venită din partea unei jurnaliste.
Foto: Arhivă