CIRC pentru bani în plenul CJT. Pe cine a acuzat Bojin că...

CIRC pentru bani în plenul CJT. Pe cine a acuzat Bojin că face show „televizionistic”

0
DISTRIBUIȚI

cjt07_resize

Ceartă ca la uşa cortului, din nou în plenul Consiliul Judeţean Timiş. De data acesta subiectul care a încins spiritele a fost finanţarea echipelor de sport. Consilierul judeţean Adrian Păşcuţă a cerut, ieri, în şedinţa de plen, organizarea unei dezbateri publice la Consiliul Judeţean pe tema finanţării echipelor de sport.

De departe însă, s-au remarcat şeful CJT Titu Bojin şi consilierul judeţean Liviu Cocean de la PNL. Supărat că liberalul a cerut suma de 50.000 de lei de la echipa de baschet Timba pentru echipa de baschet fete Danzio, Bojin l-a atenţionat pe Cocean că „aţi luat cuvântul de două ori”. Supărat că noul vicepreşedinte al CJT, Marian Vasile, a atenţioant că e democraţie şi consilierii trebuie să poată vorbi, Bojin a replicat că „a avut două. Una a propus să luăm bani de la Timba şi în a doua să dăm bani la Danzio”. După alte câteva minute, deranjat că liberalul nu se opreşte Bojin a ameninţat din nou: “Liviu te scot afară din sală dacă tu continui să îţi baţi joc de un consiliu şi de un judeţ”.


Cocean a replicat nervos că „sunt unele puncte la care trebuie să discutăm, nu o să votăm aşa totul, există o problemă un caz de incompatibilitate despre care a scris şi presa şi aş vrea ca şi dumneavoastră dacă ştiţi noi de vreo doi sau trei ani de zile dăm bani unei asociaţii asupra căreia planează anumite suspiciuni. ANI spune că Pascotă Racing SRL e în incompatibilitate din 11 ianuarie 2010. Pascotă Ionel este consilier local de Giroc. A încheiat în 2010 în 2012 contracte cu SC Giroceana SRL”. Nervos că liberalul nu se opreşte din citit articolul din ziar, Bojin a acuzat că „vreţi să faceţi un show televizionistic ca să vă crească puţin imaginea. Ce treaba are CJT cu consilierul Pascotă?”

Consilierul judeţean Adrian Negoiţă a spus şi el că „noi vorbim când dăm banii în baza unei legislaţii. Nouă le place să citim doar prima parte când dăm aceşti bani nu vorbim doar strict sport de performanţă, ci sport pentru toţi. Sunt un adept al ceea ce face colegul nostru şi al vostru. Timişul trebuie să se hotărască ce vrea să susţină mâine o să vină şi voleiul justificat şi hochei vom avea”.
Consilierul independent Petru Juravle a atenţionat că aleşii trebuie să fie atenţi pe ce dau banii judeţului. Amendamentul consilierului Liviu Cocean privind banii pentru Danzio a picat. Acesta nu e primul conflict dintre Liviu Cocean şi Titu Bojin, cei doi având anul trecut o discuţie acidă pe tema virilităţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.