Burse de aproape 1.000 de euro pentru zeci de cercetători de la...

Burse de aproape 1.000 de euro pentru zeci de cercetători de la Universitatea Politehnica din Timişoara. Ce proiect inedit se desfăşoară

0
DISTRIBUIȚI

rectorat politehnica palatul loyd

Universitatea Politehnica din Timişoara a reuşit, cu bani de la Uniunea Europeană, să sprijine financiar zeci de cercetători. Mai mult, în cadrul unui proiect european, cercetătorii timişoreni au avut posibilitatea să studieze şi la alte universităţi din ţară, nu doar din străinătate. Totul în cadrul unor „ateliere tematice”, un demers inovativ pentru eficientizarea programelor de pregătire doctorală.

Acest concept de „ateliere tematice” a fost introdus în cadrul proiectului „Creşterea atractivităţii şi performanţei programelor de formare doctorală şi postdoctorală pentru cercetători în ştiinţe inginereşti – ATRACTING”.


Proiectul este implementat de Universitatea Politehnica din Timişoara, în parteneriat cu alte trei universităţi de stat din ţară.

„În cadrul acestor ateliere tematice, 36 la număr, doctoranzii au avut posibilitatea de a încerca echipamente, tehnici, metode de ultimă oră în cercetare pe un domeniu de nişă conex tezei de doctorat. La finalul atelierelor, a fost realizat şi un volum de sinteză, care reprezintă, de fapt, un inventar al aparaturii moderne de cercetare care se găseşte în cele patru universităţi. Ne-am propus prin acest proiect să promovăm şi mobilităţile interne. Până acum ne era mai uşor să trimitem doctoranzii la studii în universităţi din Franţa sau Germania, decât în Braşov sau Bucureşti”, a explicat Nicolae Vasilcin, profesor în cadrul Universităţii Politehnica din Timişoara.

Tot în cadrul proiectului câştigat de universitatea timişoreană, zeci de cercetători primesc, timp de 18 luni, un sprijin financiar consistent. Este vorba despre o bursă lunară în valoare de 3.700 de lei pentru 20 de postdoctoranzi şi o alta de 1.800 de lei pentru peste 60 de doctoranzi din Timişoara. Potrivit profesorilor de la Universitatea Politehnica din Timişoara, doctoranzii primesc de la stat o bursă lunară de 800 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.