Consilierul primarului Robu, Marian Vasile, mandatat să caute soluții pentru transformarea Timișoarei...

Consilierul primarului Robu, Marian Vasile, mandatat să caute soluții pentru transformarea Timișoarei în metropolă. Cum speră să pună în aplicare proiectul INTERZIS de legislația actuală

2
DISTRIBUIȚI

marian vasile (2)

Primarul Nicolae Robu nu renunță la ideea de a transforma Timișoara în metropolă, prin unificarea orașului cu satele și comunele adiacente.

În acest sens edilul a menționat că l-a mandatat pe consilierul său personal, Marian Vasile, să găsească o soluție, împreună cu Consiliul Economic Consultativ al Timișoarei, pe care acesta l-a fondat, pentru realizarea unui astfel de proiect.

Vasile a declarat pentru PRESSALERT.ro că „ pentru mine zona periurbană a fost mereu o preocupare majoră şi mai ales acum când am cele două funcţii publice în cadrul consiliul judeţean şi în primărie. Mă bucur că domnul primar Robu a încredinţat acest subiect important Consiliului Consultativ Economic, spre dezbatere, şi certamente, consiliul va veni cu argumente pro şi contra, precum şi cu soluţii pentru acest subiect important pentru comunitatea timişoreană și periurbană.


Soluţiile vor viza atât aspectele ce ţin de polul de creştere Timşoara, dar şi propuneri pentru Parlament şi Guvern având în vedere că legislaţia curentă nu permite în acest moment constituirea juridică a metropolelor. În ceea ce prevede oportunitatea transformării Timişoarei în metropolă experienţa UE arată că există mult mai multe avantaje decât dezavantaje. Imbuntăţirea sistemului de transport public, a sistemului de telecomunicaţii, puterea mai mare de atrgere de investitori fonduri europene şi furnizori de servcii produse cu preţuri mai bune”.

Pe lângă faptul că momentan ideea nu poate fi pusă în practică din rațiuni de legislație, inițiativa primarului Robu nu a fost primită cu drag de primarii comunelor și satelor vizate. Consilierul edilului spune însă că opoziția primarilor poate fi depășită fără prea mari probleme.

„În primul rând vreau să spun că am organizat deja o şedinţă pe această temă cu primarii de pe zona periurbană şi vom organiza şi altele, la fel ca şi dezbateri în acest sens pentru că populaţia trebuie să fie informată corect asupra avatajelor, care sunt mai multe decât dezavantajele. Vom studia modele care sunt aplicate în Occident şi am putea să preluăm modelul ca primarii actualelor comune periurbane să fie viceprimari ai metropolei Timişoara. Atunci vom avea arondismente şi astfel primarii actuali ar fi viceprimari de metropolă. La ora actuală Constituţia nu permite organizarea metropolei sau zonei metropolitane într-o unitate administrativ-teritorială”, a spus Marian Vasile.

2 COMENTARII

  1. Impozitele și taxele în comune sunt mai mici decât în Timișoara . Nici un folos nu au cetățenii din rural dacă devin urban singurii câștigați sunt cei din administrația locală municipala .Să vezi atunci luptă pe posturi !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.