Viza de flotant, şmecheria la care pot apela părinţii din Timişoara şi...

Viza de flotant, şmecheria la care pot apela părinţii din Timişoara şi în acest an pentru a-şi înscrie copiii în clasa zero la şcolile preferate. Vezi top 6 cele mai „vânate” unităţi de învăţământ

1
DISTRIBUIȚI

clasa-pregatitoareViza de flotant reprezintă şi în acest an şmecheria la care părinţii din Timişoara care doresc să-şi înscrie copiii în clasa pregătitoare la şcolile preferate pot apela fără să fie sancţionaţi. Inspectoratul Şcolar Timiş este îngrijorat de faptul că se va ajunge ca pentru unele unităţile de învăţământ să solicite Primăriei Timişoara găsirea de noi spaţii în care elevii să înveţe sau ca o parte din şcolari să facă ore de după-amiaza. Totul din cauza numărului prea mare de copii care sunt înscrişi în clasa zero la anumite şcoli, mult mai mare decât acestea se aşteaptă. Iar potrivit legislaţiei, toţi copiii care locuiesc în zona de circumscripţie a unităţii de învăţământ trebuie admişi.

Aura Danielescu, inspectorul şcolar general al judeţului Timiş, a ţinut să precizeze că pentru anul şcolar următor sunt propuse 270 de clase pregătitoare, în care pot fi înscrişi 5.698 de prichindei. „Noi mai mult decât să constatăm faptul că deşi de la statistică ni s-a raportat un număr foarte mic de copii, dar în zona respectivă fac dovada înscrierii un număr foarte mare de copii, nu putem face.


Noi ce putem face este să sesizăm organele de drept că într-adevăr copii recenzaţi până la o anumită dată au fost atâţia şi că în solicitările de înscriere se dovedeşte că sunt un număr foarte mare. Dar dacă aceşti copii şi familiile lor pot fi traşi la răspundere pentru că şi-au făcut viză de flotant şi se poate dovedi că ei nu stau acolo, îmi este foarte greu acest lucru”, ne-a spus Aura Danieleacu.

Potrivit inspectorului şcolar al judeţului Timiş, şase şcoli din Timişoara se află în topul celor mai „vânate” unităţi de învăţământ de către părinţii care-şi înscriu copiii în clasa zero. Este vorba de Colegiul Naţional Bănăţean, Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, Liceul Pedagogic „Carmen Sylva”, Şcoala Nr. 16 de pe Calea Lugojului, Şcoala Nr. 7 din Calea Lipovei şi Şcoala Nr. 30 din Zona Soarelui.

„Ministerul Educaţiei consideră că este o măsură discriminatorie să se renunţe la circumscripţiile şcolare, astfel că afluxul părinţilor spre unităţile de învăţământ cu o atracţie foarte mare pentru ei, în mod evident că se va menţine şi în acest an. Este foarte îngrijorător pentru noi, ne putem probleme că nu avem unde să mergem cu ei, vom ajunge fie să mutăm cursuri după-amiaza, fie să intrăm în anumite spaţii pe care ni le mai poate pune la dispoziţie Primăria Timişoara. La cele şase şcoli, clasele pregătitoare propuse se dublează în momentul începerii înscrierilor”, a precizat Aura Danielescu.

1 COMENTARIU

  1. Prin aducerea în scoli a acestor clase zero ati bulversat toata activitatea claselor 1-8. Si nu se poate ca ISJ sa nu poată sa propună pt.fiecare scoala în functie de spatiile existente un nr.maxim de clase zero.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.