Mobilizare URIAȘĂ pentru păstrarea intactă a unei zone naturale mirifice. Câte semnături...

Mobilizare URIAȘĂ pentru păstrarea intactă a unei zone naturale mirifice. Câte semnături a strâns campania #sosNera

0
DISTRIBUIȚI

raul-nera

Mobilizare fără precedent pentru salvarea cadrului natural din Caraș Severin. Campania #sosNERA și petiția adresată APM Caraș Severin au fost asumate de peste 33.000 de oameni care au declarat în scris că nu vor microhidrocentrale pe Nera.

În contextul în care Semenic Energy SRL și Nera Prigor Energy SRL doresc să construiască microhidrocentrale pe râul Nera, Călin Dejeu a inițiat o campanie susținută de de-clic.ro.


„Nera este cu siguranță ultimul râu de dimensiune medie din țară care nu este afectat de hidrocentrale și regularizări, un râu extrem de valoros ecologic chiar și pentru întreaga Europă. Râul Nera reprezintă o axă vie care străbate 15 arii naturale protejate, între care 3 rezervații naturale, 2 parcuri naționale, un parc natural, 8 situri Natura 2000 și un sit Ramsar pe teritoriul Serbiei. Nici măcar procedura de infringement pornită de Comisia Europeană nu poate stăvili vânătoarea de profituri generate de așa-zisele certificate verzi. Propaganda prezintă MHC-urile ca surse de energie curată deși ele distrug ireversibil cele mai valoroase refugii ale naturii. Mai mult, au o amprentă de carbon considerabilă contribuind așadar la fenomenul încălzirii globale”, transmite inițiatorul campaniei.

Ca urmare a mobilizării extraordinare, petiția a ajuns la peste 33.000 de semnături în doar o săptămână. La consultarea publică de zilele trecute a participat inclusiv o delegație de 15 persoane din Serbia, invocând Convenția de la Espoo.

Autoritățile au rămas în pronunțare vizavi de avizarea sau neavizarea microhidrocentralelor pe Nera.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.