Ca-n Occident într-o secţie de spital din Timişoara, modernizată cu bani din...

Ca-n Occident într-o secţie de spital din Timişoara, modernizată cu bani din donaţii: wireless, televizor şi aer condiţionat

0
DISTRIBUIȚI

gastro1

Bolnavii care ajung în singura secție de gastroenterologie din vestul ţării, la Spitalul Judeţean Timişoara, au impresia că sunt internaţi într-o clinică privată. De aproximativ 10-12 ani, secţia arată ca cele din Occident. Toate cele zece saloane sunt modernizate la standarde europene. Astfel, fiecare salon este zugrăvit în culori vii, calde, iar pe pereţi atârnă tablouri pictate cu peisaje naturale, şi nu numai.

De asemenea, bolnavii nu au cum să se „topească” vara de cald, pentru că în fiecare salon este aer condiţionat, iar pentru ca timpul să treacă mai uşor, pacienţii se pot uita la televizor sau pot naviga pe Internet. Medicul Ioan Sporea, şeful Secţiei de Gastroenterologie de la „Judeţean”, ne spune că aproape toată clinica a fost modernizată cu bani veniţi din donaţii, oferiţi de oameni cu suflet mare, de-a lungul anilor.

„În fiecare an mai facem câte ceva în secţie, în funcţie de banii pe care-i avem.


Chiar şi acum sunt mici lucrări de făcut. Cred că omul sfinţeşte locul, dacă vrei să faci un lucru, îl poţi realiza, chiar dacă statul nu te ajută”, este de părere medicul Ioan Sporea.

Anual, aproximativ 2.500 de pacienţi din vestul ţării sunt internaţi în Secţia de Gastroenterologie de la Spitalul Judeţean Timişoara, majoritatea cu afecţiuni ale sistemului digestiv, ciroză, hepatite cronice sau hemoragii digestive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.