Scandalul banner-ului anti-Robu confiscat: „Poliția locală ar trebui să se numească Miliția...

Scandalul banner-ului anti-Robu confiscat: „Poliția locală ar trebui să se numească Miliția locală” VIDEO

3
DISTRIBUIȚI

orza si ionescu

Adrian Orza, candidat independent la Primăria Timișoara, dar și Sorin Ionescu, candidat pe lista PSD pentru Consiliul Local Timișoara, consideră că modul în care s-au comportat polițiștii locali, în urmă cu două zile, nu este deloc normal. Vă reamintim că Poliția Locală Timișoara a acționat în forță și a furat materialele celor doi timișoreni care au protestat împotriva primarului Nicolae Robu la inaugurarea vaporașelor pe Bega chiar de ziua sa de naștere. Astfel, Lucian Mugur Serdean şi Alin Ivanov au afişat un banner pe care era scris “„La mulţi ani, mult iubite şi stimate tovarăş, Nicolae Robu, ctitor de oraş, erou între eroii neamului”. Cei doi au fluturat un steag al PCR şi unul drapel cu stema Republicii Socialiste România.

„Poliția locală ar trebui să se numească Miliția locală”

„Dacă nu punem punct acestui servilism față de șef, ajungem ca la Iași, vom vedea cum poliția locală este folosită să urmărească amante. Am contribuit și eu la formarea poliției locale și am fost nemulțumit de modul în care s-au manifestat. Astfel de acțiuni ne amintesc de vremuri trecute, împotriva cărora Timișoara s-a ridicat în 1989. Nu cred că Nicolae Robu a luat această decizie, însă cred că el ar trebui să-i cheme să le spună să nu mai facă așa ceva pentru că îl fac de râs. Dar Nicolae Robu a preferat să ignore acest incident”, a declarat Adrian Orza, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE.

De aceeași părere este și pesedistul Sorin Ionescu, directorul Colegiului Național Bănățean din Timișoara, care nu crede că tot ce s-a petrecut a fost „întâmplător. Cred că poliția locală ar trebui să se numească, de fapt, miliția locală, pentru că un astfel de comportament ne aduce aminte de comunism sau chiar de epoca stalinistă. Cred că atitudinea polițiștilor locali e mai degrabă una de slugășenie.


În calitate de șef al instituției, de „patron” al poliției locale, Nicolae Robu ar trebui să facă un lucru de bun simț și să-și ceară scuze pentru comportamentul excesiv al polițiștilor locali”.

Adrian Orza mai consideră că astfel de atitudini și comportamente trebuie oprite pentru că „oamenii se vor obișnui. Din păcate, avem obiceiul ca nație de a ne obișnui cu astfel de lucruri. O să ajungem să ne obișnuim cu orice rău din societate. A fost mai degrabă o atitudine de intimidare. Nu înțeleg de ce au fost luate măsuri dacă nu există niciun proces verbal? Legal ar fi trebuit să se emită un proces verbal. În lipsa lui, mi-e greu să discutăm situația din punct de vedere legal. Un cult al personalității nu se construiește dacă persoana căruia i se adresează nu acceptă asta”.

De ce s-ar putea transforma Timișoara într-un târg

În cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE din această seară s-a discutat și despre faptul că nu se organizează un concurs pentru ocuparea funcției de șef al Poliției Locale Timișoara, iar Dorel Cojan este director interimar de o bună perioadă de timp. „Cred că acest interimat reprezintă o formă de a ține sub presiune persoana respectivă”, este de părere Adrian Orza, pe când Sorin Ionescu consideră că o persoană care ocupă o funcție de director interimar este „mai ușor de controlat”. De asemenea, Adrian Orza, care a fost viceprimar al Timișoarei timp de 12 ani, spune că polițiștii locali sunt oameni „veniți din liceu, care nici măcar armata nu au făcut-o, ăsta e nivelul” și a criticat lipsa de experiență a acestora, dar și modul în care sunt manageriați.

Cei doi invitați în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE au vorbit și despre societatea civilă din Timișoara. „Poate Timișoara este într-un pericol de moarte al simțului civic. Măsurătorile sociologice ne vor arăta dacă mai există societate civilă în Timișoara. Rămâne de văzut cât de mult ne vom transforma în târg din punct de vedere civic în următoarea perioadă”, consideră Adrian Orza. „A privi cu ignoranță astfel de lucruri înseamnă că ești complice. Din mici excese au generat mari deviații ale epocilor. Cred că lucrurile trebuie tăiate de la rădăcină, prin acțiuni instituționale le putem sancționa”, este de părere și Sorin Ionescu.

3 COMENTARII

  1. Domnule Orza va rog sa analizati intocmai calitatea resursei umane din cadrul Politiei Locale Timisoara, va rog sa nu generalizati ceea ce dumneavoastra stiati pe alocuri,Un om informat este un om mai puternic, frumos ar fi sa ne unim cu totii in spirit civic pentru cresterea Timisoarei din toate punctele de vedere,Asa sa ne ajute Dumnezeu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.