Nicolae Robu, explicaţii pe Facebook despre scandalul de la alcătuirea listelor pentru...

Nicolae Robu, explicaţii pe Facebook despre scandalul de la alcătuirea listelor pentru alegerile parlamentare. Vezi ce a spus despre primarul din Deta

1
DISTRIBUIȚI

PNL06 robu

Primarul Nicolae Robu a postat astăzi pe Facebook un text prin care oferă explicaţii legate de scandalul din PNL Timiş, de la ședința pentru desemnarea candidaţilor pe lista pentru alegerile parlamentare. Amintim că, aseară, mai mulţi primari PNL au demisionat din BPJ, după ce Nicolae Robu a refuzat ca poziția a treia pentru deputaţi să fie ocupată de Petru Roman, edilul din Deta, care a fost propunerea primarilor.

„La ședința de astăzi a BPJ Timiș, având ca principal punct pe ordinea de zi stabilirea listelor de candidați pentru Senat și Camera Deputaților, nu s-a putut ajunge la consens. Eu, ca Președinte PNL Timiș, am propus împărțirea paritară a celor 4 locuri 100% eligibile: locul 1 Senat și locurile 1, 2 și 3 Camera Deputaților, două unor candidați proveniți din fostul PDL (locul 1 Senat și locul 1 Camera Deputaților) și două unor candidați proveniți din fostul PNL (locurile 2 și 3 Camera Deputaților). Un grup de primari (18) au insistat ca locul 3 Camera Deputaților să revină unuia din cei doi candidați din rândurile lor. Nu am acceptat, pentru că, acceptând, s-ar fi ajuns la situația ca 75% din locurile 100% eligibile să revină unor candidați din fostul PDL și doar 25% unor candidați din fostul PNL.


Am propus, însă, pentru spulberarea speculațiilor că, de fapt, mărul discordiei ar fi Marian Vasile -un tână serios, șef de promoție la Calculatoare și care a muncit mult și competent în PNL, cunoscut ca apropiat al meu-, ca acest loc să nu-i revină „de-a gata” lui, ci să fie ocupat de cel mai bine situat la vot secret în BPJ dintre toți candidații proveniți din fostul PNL: Arădean Sorin, Cocean Liviu, Colhon Adrian, Dinulescu Dumitru, Drăgănescu Ovidiu, Mariș Daniela, Oneț Liliana, Pavlovici Cosmin, Popescu Longin, Vasile Marian. Ei, discursul unora dintre colegii primari a rămas același, cel pregătit de acasă, regăsit și în declarațiile date de ei presei. În situația creată, deși exista cvorum pentru continuarea ședinței, am decis să întrerup lucrările și să convoc BPJ pentru continuare marți, 27.09.2016, de la ora 17.00”, a scris Robu pe Facebook.

„Eu nu pot fi de acord, pentru că nu se acceptă fiind trimis în judecată. Eu nu îmi asum asta, cu tot respectul pentru dânsul, eu nu îmi pot asuma asta şi cu tot respectul pentru conducerea naţională nu se validează candidaţi din această postură. Dacă am fi ştiut de la început, evitam această postură. Eu nu am ştiut, nu am un aparat care să urmărească situaţia colegilor”, a declarat Robu despre Petru Roman, primarul din Deta.

Acesta a completat în conferinţa de presă că situaţia în care se află edilul-șef din Deta „face PSD să jubilieze. (…) Cum apărem noi în faţa electoratului când mergem mai departe cu un coleg care este trimis în judecată? (…) Nu se discută la nivel naţional aşa ceva”.

Edilul a conchis că procesul se va încheia săptămâna viitoare, precizând că demisiile primarilor nu sunt un act ireversibil.

1 COMENTARIU

  1. Am postat un comentariu si mi-a fost sters . Nu inteleg de ce ? . Doar era postat cu mult bun simt . M-am referit la unele decizii politice facute publice in numele Dvs ( Posed asemenea Decizii in original , cu semnatura Dvs si Stampila originala PNL – Timis . ) . Daca nu erau facaturi mincinoase – Cap coada , nu-mi permiteam sa fac acest comentariu . Va multumesc de intelegere .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.