ACS Poli merge pe terenul Mediașului cu noi găuri în lot UPDATE...

ACS Poli merge pe terenul Mediașului cu noi găuri în lot UPDATE 2 Timișorenii au pierdut un tânăr de perspectivă după o eroare GRAVĂ. Reacția lui Ioan Miculaș

1
DISTRIBUIȚI
Ionuț Popa are parte de momente negre pe banca lui ACS Poli. Foto: Adrian Pîclișan
Ionuț Popa are parte de momente negre pe banca lui ACS Poli. Foto: Adrian Pîclișan

Formația de pe Bega din Liga I trece prin noi probleme. Pe lângă absențele medicale înainte de jocul cu Gaz Metan Mediaș, ACS Poli Timișoara riscă să-l piardă pe Deian Sorescu în urma unei grave erori. FRF va publica azi decizia CNSL în acest caz. Tehnicianul Ionuț Popa a rămas surprins de această veste și a mai aruncat săgeți către cei care au condus clubul.

UPDATE Astăzi CNSL confirmă decizia în cazul Deian Sorescu. Comisia a constatat că contractul individual de muncă înregistrat la LPF nu produce efecte în sensul legitimării jucătorului la clubul pârât. S-a constatat lipsa de valabilitate a legitimării jucătorului reclamant și s-a dispus anularea legitimării lui Sorescu la ACS Poli Timișoara. Tânărul jucător de 19 ani e liber de contract dintr-o gravă eroare a conducerii, noul contract din vară nefiind înregistrat în timp util.

ACS Poli Timișoara e de asemenea obligată la plata către reclamantul Sorescu Deian Cristian a sumei de 400 lei cu titlu de taxa de procedura. Cu recurs în 5 zile de la comunicare. Pronuntată în sedinta din 20.09.2016.

UPDATE 2 Contactat de PRESSALERT.ro managerul sportiv Ioan Miculaș a explicat că noul contract a fost semnat în iarnă, dar a intrat în vigoare de abia în 1 iulie (după expirarea celui de junior al lui Deian Sorescu), drept urmare el a fost înregistrat în vară. ”De acest lucru se leagă acest impresar (n.r. Cătălin Sărămășan). Vom contesta. Dacă rămâne jucătorul liber de contract va ieși un scandal foarte mare”, ne-a spus Miculaș. Decizia face referire la punctul 15.1 din Regulamentul privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Fotbal (RSTJF), unde se arată că cluburile sunt obligate să înregistreze un contract parafat în termen de 45 de zile de la data încheierii, atenție, nu de la cea a intrării în vigoare!

Antrenorul lui ACS Poli a atacat azi inclusiv presa pentru informațiile apărute în privința absenței sale de la club. ”Vreau să-mi exprim părerea pentru un articol apărut în presă, fabricat și mincinos, încearcă să destabilizeze o situație care nu e reală… Mă deranjează că ziariștii scriu din auzite… Fac referire la mine, sunt lucruri care mă deranjează.


Am fost condamnat că am lipsit de la antrenament… sunt practici medievale. Că m-am certat cu primarul. Și că plecam la Mioveni… Minciună 100%. Am discutat asta și cu jucătorii… Eu i-aș ruga personal să ne lase în pace. Să nu inflameze spiritele”, a declarat Ionuț Popa.

Tehnicianul a făcut referiri și la modul în care s-au pierdut (și se mai pierd) juniori de perspectivă. ”Mai ai curajul să introduci juniori. Pentru că ei dispar”, a concluzionat Popa. Acesta a trimis săgeți către vechii conducători în cazul Dragomir. Azi, antrenorul a citit (sau auzit) informațiile legate de Deian Sorescu. ”Eu am avut o discuție în vară cu impresarul lui Sorescu, pentru că Sărmășan nu-l lăsa să vină la antrenamente. Am vorbit cu impresarul, mi-a zis că nu e hoț de jucători, i-am explicat că și eu am interesul jucătorului pentru că e bun și vreau să fie folosit. Am ajuns la o înțelegere cu ei doi pentru că m-am supărat văzând că stă pe bancă la antrenamente. I-am spus să lase prostiile că și impresarii bagă prostii. Azi când intru în vestiar colegii mei citesc de pe telefon acele lucruri că l-a pierdut clubul. Primul lucru care o să-l fac e să vorbesc cu impresarul lui”, a spus Ionuț Popa. Deian Sorescu ar fi primit marți dreptul de a pleca liber de la club în urma deciziei Camerei Naționale de Soluționare a Litigiilor, notează debanat.ro, ACS Poli urmează să fie înștiințată oficial azi dacă e adevărat. Motivul ar fi reprezentat de niște erori făcute în contractul juniorului. Conform informațiilor noastre noua înțelegere nu ar fi fost înregistrată la federație.

Continuă sarabanda absențelor

ACS Poli joacă mâine la Mediaș și are din nou probleme de lot. ”Am văzut jocul celor de la Gaz cu Astra, am văzut că e o echipă solidă. Meciul de la Mediaș e o partidă grea. Cinci jucători nu fac deplasarea. Cânu, Vraciu, Vădrariu, P. Henrique, probleme cu inghinalii, și Poparadu”, a precizat Ionuț Popa.

”Normal, eu consider că la Mediaș și oriunde am juca nu avem alt obiectiv, înlătur partea cu joc bine, mai repede vreau obiectivul de a obține puncte. Echipa vrea să câștige cu oricine puncte. Să vedem cum se vor descurca gazdele, și noi preferăm jocul de contraac. Menținem un schelet cât de cât”, a mai spus Ionuț Popa.

Bogdan Străuț a rămas soluție principală pe postul de fundaș dreapta, acesta a întâlnit Mediașul anul trecut în B, când evolua la Baia Mare. ”Sunt conștient de importanța jocului de la Mediaș. Mai ales că vin după o victorie în fața campioanei. Toți vor să venim cu cel puțin un punct de la Mediaș. Suntem conștienți de calitatea lor. Jumătate au evoluat în B, au venit jucători care au întărit echipa. Fizic se poate și mai bine, încerc să mă pun pe picioare, să-mi recapăt forțele. Fiecare meci are importanța lui”, a conchis Străuț.

Partida Gaz Metan Mediaș – ACS Poli Timișoara se dispută mâine, de la ora 16.00, în etapa a IX-a a Ligii I.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.