Un inventator din vestul țării a deschis o afacere prin care vrea...

Un inventator din vestul țării a deschis o afacere prin care vrea să realizeze computere 100% românești. În ce domeniu vor fi folosite

0
DISTRIBUIȚI
Un inventator din vestul țării vrea să realizeze computere 100% românești.

Inventatorul Răzvan Mărcuș, care a devenit cunoscut după ce a realizat o husă care poate încărca telefoanele mobile fără priză, folosind orice tip de energie, va deschide o linie de producție pentru computere 100% românești. Aceasta va funcționa în Parcul de Afaceri Simeria, județul Hunedoara, iar computerele realizate aici vor fi folosite în calcule industriale, un segment de piață mai puțin exploatat. Răzvan Mărcuș își propune să realizeze un calculator mult mai puternic decât cele existente pe piață.

„Ultima încercare de construire a unui computer sută la sută românesc a fost prin 1984, dacă nu mă înşel.


Noi dorim să producem un computer cu o putere de procesare mult mai mare decât cele existente acum pe piaţă, dar şi cu un consum de energie mult mai scăzut. Vrem să venim cu o inovaţie importantă pe piaţă, o noutate absolută. De exemplu, un server consumă 1,7 KWh, iar noi credem că putem produce unul care să consume 0,5 – 0,6 KWh, la aceeaşi putere de procesare. Mai precis, dorim să producem la Simeria, pentru început, servere pentru online. Am venit aici pentru că ne-au atras condiţiile din acest parc de afaceri. Sunt peste aşteptări, în comparaţie cu alte locuri văzute. În plus sunt şi costurile reduse. Va fi însă vorba de muncă de cercetare atât în partea de software cât şi în cea de hardware. Sperăm ca, în termen de un an, să ne putem prezenta public rezultatul proiectului. Investiţia este făcută din fonduri proprii. E vorba de firma mea şi o companie din Cluj al cărei nume e confidenţial, deocamdată”, a declarat Răzvan Mărcuş, pentru Glasul Hunedoarei.

Răzvan Mărcuș a închiriat un spațiu de 450 de metri pătrați în Parcul de Afaceri Simeria și spune că, în câteva luni, aici ar urma să lucreze aproximativ 30 de persoane, de la specialiști în software și IT până la electroniști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.