Cu deficit de locuri de parcare în zona centrală, Timișoara devine „smart-city”....

Cu deficit de locuri de parcare în zona centrală, Timișoara devine „smart-city”. Ce le promite Robu șoferilor în 2017

0
DISTRIBUIȚI

Transformarea Timișoarei în „smart-city” este una din sarcinile primite la început de an 2017 de city-managerul Robert Kristof din partea primarului Nicolae Robu. Ciudat însă este că deși capitala Banatului vrea să se modernizeze, spre exemplu, vatmanii RATT încă schimbă macazul manual cu levierul.

„I-am cerut city managerului Robert Kristof să genereze un portofoliu de aplicații mobile și alte aplicații pe care să încercăm să le generăm, respectiv să le achiziționăm astfel încât să promovăm în orașul nostru cât mai multe din elementele ce definesc conceptul de smart-city. Și viceprimarul Imre Farkas are această sarcină, Robert va interacționa cu mediul universitar în acest sens, pentru că e mai apropiat de el și va încerca să materalizeze și inițiativa mai veche a mea de constituire a unor grupuri de voluntari care să participe la întâlniri brainstorming și care să participe la dezvoltarea efectivă de astfel de aplicații.


Desigur că noi putem să și premiem unele dintre aceste aplicații atunci când ni se demonstrează că ele au ieșit bine, că sunt utile și că merită să fie inclusiv răsplătite într-un mediu constând și în ceva bani, desigur cu respectarea limitelor legii”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Întrebat ce aplicații sunt prioritare, Robu nu a oferit o listă, însă a făcut un anunț important pentru șoferi. „Acum se face un portofoliu, desigur, i-am cerut să se informeze ce există în orașele cele mai avansate în ceea ce privește implementarea conceptului de smart-city și plecând de aici vom face o anumită prioritizare și vom trece la implementare, astfel încât să promovăm cât mai multe astfel de idei ultramoderne și în Timișoara. Sunt lucruri despre care s-a mai vorbit, ca să nu înțelegem că acuma tot despre ce am vorbit înseamnă ceva revoluționar. În paşi, tot ce avem în zona centrală va ajunge să fie gestionat inteligent, în modul în care este gestionată parcarea de la Modex. Acolo a fost un proiect-pilot. În continuare va fi pe bani, dar nu neaparat cei ce au implementat lucrarea vor face şi altele. Noi vom face o licitaţie (…) şi e posibil să se meargă şi pe alt principiu, nu neaparat cu senzori în asfalt. Firma poate veni şi cu camere video, de exemplu”, a spus edilul.

Practic, conform primarului, până la sfârşitul anului toate parcările din zona centrală şi locurile de staţionare din zona bordurilor vor fi dotate cu sisteme care să le permită şoferilor să verifice cu ajutorul telefonului mobil disponibilitatea locurilor de parcare.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.