Percheziții la traficanți de droguri din Banat. Vezi în ce zone acționa...

Percheziții la traficanți de droguri din Banat. Vezi în ce zone acționa rețeaua și câte persoane vor fi duse la audieri

0
DISTRIBUIȚI

În această dimineață, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Caraş-Severin împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin efectuează un număr de 15 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Reșița în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc şi deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu.

Conform comunicatului DIICOT, în cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2015, ca urmare a destructurării mai multor rețele de traficanți de droguri pe raza județului Caraș-Severin, având ca rezultat creșterea cererii pe „piață”, s-a constatat o înmulțire semnificativă a situațiilor de transformare a „consumatorului de droguri” în „distribuitor de droguri”.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constatat că din ce în ce mai mulţi consumatori au identificat noi surse de aprovizionare cu droguri, în special din zona municipiului Timișoara, astfel că au început să asigure și nevoia de consum a celor care nu aveau astfel de surse.

Concomitent, pe considerente de amiciție dar și „de afaceri” au început să colaboreze, scopul principal fiind acela de a avea asigurată în permanent „marfa” în propriul cerc de distribuție.

În acest context, s-a constatat cristalizarea pe raza municipiului Reșița a unei noi rețele de trafic de droguri, fiind demarate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor mai sus-menționate.

„S-a reţinut că, spre deosebire de alte grupuri infracţionale destructurate anterior, acesta nu era format din membri cunoscuți ai lumii interlope ci din tineri, unii dintre aceştia încă elevi, astfel că, din punct de vedere al nivelului distribuției de droguri, suspecţii au avut avantajul de a pătrunde relativ uşor în mediile de consumatori (spre deosebire de grupurile formate din persoane cunoscute ca violente, situații în care consumatorul era reticent în a avea contacte cu astfel de persoane).


La sediul DIICOT Caraș-Severin, vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 26 de persoane. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale”, au transmis reprezentanții DIICOT.

Acțiunea se desfășoară cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara și poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, iar la activități au participat și jandarmi.

Comunicatul DIICOT face precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.