Liberalul Ștefan Sandu: „Partidul, în ansamblu, a avut o strategie oarecum greșită”....

Liberalul Ștefan Sandu: „Partidul, în ansamblu, a avut o strategie oarecum greșită”. Ce spune despre posibilitatea de a candida la șefia PNL Timiș VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

Ștefan Sandu, primul liberal prezent, după mult timp, în studioul HDV, la emisiunea PRESSALERT LIVE, a vorbit despre problemele partidului din care face parte, fiind de părere că incertitudinea de la nivelul conducerii PNL a dăunat mult formațiunii la alegerile din 2016.

„Este clar că partidul, în ansamblu, a avut o strategie oarecum greșită, amânând mult prea mult desfășurarea alegerilor interne. Multe voci, inclusiv foști președinți ai PNL, au atras atenția încă din primăvara anului trecut că s-a întârziat prea mult de timp în alegerea unei noi conduceri legitime, apte și demne de a duce mai departe destinele Partidului Național Liberal. Acest lucru a condus la inevitabile tensiuni în destul de multe locuri, iar acest fapt a influențat negativ atât rezultatul alegerilor locale, cât și a alegerilor parlamentare, unde s-a simțit lipsa unei conduceri ferme, alese prin vot democratic de către membri”, a spus Ștefan Sandu.

Și în filiala locală urmează să fie organizate alegeri, după ce Nicolae Robu și-a înaintat demisia după alegerile parlamentare, rămânând interimar.


„Acum este o perioadă de tatonare, se așteaptă un calendar al alegerilor, moment în care probabil vor apărea candidații, persoanele care își doresc anumite funcții. Nu știu dacă va avea domnul Robu contracandidat, dar întotdeauna pentru democrația din cadrul unui partid este bine să fie nu doar un contracandidat, ci mai mulți, pentru că lupta pentru un post înseamnă cu siguranță o creștere a legitimității celui ales”, a spus liberalul.

Provocat de moderator, Ștefan Sandu a comentat foarte diplomat despre o posibilă candidatură a sa pentru conducerea filialei Timiș: „Personal nu îmi doresc să intru în această luptă. Dacă mi-ar propune colegii, m-aș simți onorat, dar pretențiile mele personale de la un președinte de filială într-un județ așa cum este Timișul sunt atâta de mari încât eu nu cred că le-aș putea îndeplini, n-aș îndeplini propriile mele criterii pentru un lider de partid”.

În ceea ce privește principalele calități pe care ar trebui să le aibă un lider, consilierul local crede că „cea mai mare calitate pe care un președinte de partid, vorbesc în general, indiferent de orientare, trebuie să fie capacitatea de a lucra în echipă, de a strânge în jur oameni valoroși, pe principiul că niciunul dintre noi nu se pricepe la tot, dar o echipă poate să acopere tot spectrul de probleme”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.