Centura Timișoarei, realizată mai repede decât se prevedea. Vezi anunțul premierului Grindeanu

Centura Timișoarei, realizată mai repede decât se prevedea. Vezi anunțul premierului Grindeanu

1
DISTRIBUIȚI

Veşti bune pentru Timişoara – centura de sud ar putea fi realizată mai repede decât este prevăzut în Master Planul pentru transporturi, unde se arată că lucrările ar putea fi terminate înainte de anul 2020. Premierul Sorin Grindeanu a explicat astăzi la Timişoara că mai multe etape ar putea fi comasate.

„Până la finalul lunii martie, începutul lunii aprilie, asta e ceea ce am de la Ministerul Transporturilor, ca să nu punem o presiune, se termină documentaţia pentru atribuire, proiectare plus execuţie şi se va ridica pe SEAP. Acela e un pas extrem de important pentru centura de sud, după care se intră în termenele date de lege din partea Master Planului. Centura Timişoarei, dacă reuşim să adoptăm cât mai repede Legea investiţiilor strategice, lucrurile se vor derula în mod mai rapid. Acesta este şi sensul pentru care facem această schimbare. (…) Asta vă spuneam, tocmai pentru a porni cele două etape s-a luat decizia de la Ministerul Transporturilor de a se face o singură licitaţie, proiectare plus execuţie. În momentul în care e gata, documentaţia pentru proiectare plus execuţie, iar acest document va fi gata la finalul lunii sau la începutul lunii viitoare cu ajutorul legii de care vă spuneam mai devreme, centura Timişoarei fiind parte din Master Plan iar transporturile unui din domeniile prinicipale la care se adresează această lege sunt foarte optimist”, a declarat premierul Grindeanu.

Ce  se întâmplă cu Muzeul Revoluției

Şeful guvernului a vorbit, la cererea presei și despre Muzeul Revoluției, un proiect dorit de administrația Timișoarei.


Săptămâna viitoare, Consiliul Județean Timiș va cere din MApN Garnizoana din Piața Libertății, clădire unde s-a dorit amenajarea muzeului. Grindeanu a subliniat că proiectul muzeului este unul extrem de important, chiar și la nivel național.

„Acolo e o întreagă istorie, nu are sens să o mai reluăm, toată lumea vorbeşte şi Minsterul Apărării la fel cum a fost şi în trecut. Acum doi ani tot un guvern PSD a dat această Garnizoană către CJT. Nu există o problemă din punct de vedere al CJT legat de a transmite această clădire către autorităţile publice locale. (…) Paşii următori, că va fi sau nu acolo Muzeul Revoluţiei , că se vine cu un proiect, este treaba autorităţilor locale”, a spus premierul. Liderul PSD Liviu Dragnea a comentat şi el că „părerea mea este că ar trebui ca înainte să se aprobe orice fel de transfer de genul acesta să se ştie care este proiectul pe care vor să îl facă autorităţile locale, dacă există sau finanţare, ca să nu ajungem iar în situaţia în care avem nişte active blocate când ar fi putut aduce bani”.

Amintim că şi la finele anului 2016 s-a dorit cedarea Garnizoanei de la CJT către Primăria Timişoara pentru amenajarea unui muzeu al Revoluţiei cu bani de la Ministerul Culturii, însă transferul nu s-a realizat pentru că MApN nu a fost de acord cu spaţiile date la schimb de primărie pentru activitatea unor cadre militare în rezervă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.