Hardcore moldovenesc în capitala rock-ului românesc: concert Zdob şi Zdub la Timişoara...

Hardcore moldovenesc în capitala rock-ului românesc: concert Zdob şi Zdub la Timişoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Formaţia Zdob şi Zdub va susţine un concert inclus în festivalului Zilele Basarabiei la Timişoara

Formaţia Zdob şi Zdub va susţine un concert la Timişoara, evenimentul fiind inclus în cadrul celei de-a 17-a ediţii a Festivalului Cultural „Zilele Basarabiei”. „Salut Timişoara, capitala rock-ului românesc. Noi venim cu Hardcore moldovenesc, Zdob şi Zdub“, este mesajul postat de solistul trupei Zdob şi Zdub, prin care muzicienii îşi promovează concertul din oraşul nostru. Formaţia a lansat zilele trecute piesa „Ursul“,
prin intermediul casei de discuri Media Pro Music, sub egida căreia a fost lansat și albumul-compilație ”20 de veri”. Discul a marcat împlinirea a 20 de ani de activitate a formației.

Formația Zdob și Zdub a fost înființată în 1994. De peste 20 de ani, Zdob și Zdub au găsit cheia către inima iubitorilor de sonorităţi inovative, cu un un crossover muzical original, în care se întâlnesc intensitatea urbană și spiritul rural. Piesele lor combină hardcore-ul cu elemente etno, folclorice, hip-hop, drum’n’bass, jungle şi punk, într-un mod unic și captivant.


Concertele “zdubilor” transmit ceva din energia descătuşată spectacolelor rock de mare calibru şi sunt întregite de atitudinea de showman rebel a solistului Roman Iagupov, cu care publicul rezonează perfect.

Zdubii au în discografie 8 albume, au susținut sute de concerte în peste 30 de țări, au participat la zeci de festivaluri de importanță internațională, cucerind publicul prin energia și autenticitatea lor. Formația a obținut locul 6 la concursul Eurovision și au cântat pe aceeași scenă cu mari artiști și trupe precum Emir Kusturica & No Smoking Orchestra, Red Hot Chilli Peppers, Linkin Park etc.

Concertul din Timişoara al celor de la Zdob şi Zdub va avea loc în 31 martie de la ora 22.00, la No Name, iar biletele costă 40 lei în avans şi 50 lei la faţa locului.

Festivalul Zilele Basarabiei reunește, ca în fiecare an, artiști, scriitori, actori, regizori, studenți și elevi talentați, din cele două țări românești, România și Republica Moldova, promovând cultura, gastronomia și tradiția românească.

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc luni, 27 martie, de Ziua Unirii Basarabiei cu România, la ora 18 în Piața Victoriei, printr-o proiecție pe clădirea Operei și printr-un spectacol cu lampioane.

Printre manifestările incluse în cadrul acestui eveniment se numără proiecţia filmului „Variațiuni pe un nume – Nicolae Simatoc”, regizat de Violeta Gorgos (marți, 28 martie, de la ora 18 în Aula Magna a Universtăţii de Vest din Timișoara), „Basarabia prin ochii copiilor”, destinat elevilor din clasa a IV-a şi proiecţia filmului  ”Afacerea Est” în regia lui Igor Cobîleanski.( miercuri 29 martie, de la ora 19.30, în Club D’arc).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.