Nicolae Robu va candida, din nou, pentru șefia PNL Timiș. De ce...

Nicolae Robu va candida, din nou, pentru șefia PNL Timiș. De ce spune că e necesară intrarea sa în cursă

0
DISTRIBUIȚI

Este oficial, Nicolae Robu a decis: va candida pentru un nou mandat în fruntea PNL Timiș. Amintim că edilul Timișoarei a renunțat la funcția de președinte al liberalilor din județul nostru ca gest de onoare după ce PNL a obținut la alegerile parlamentare un scor de 20%. Ieri, în cadrul unei întâlniri cu primarii liberali la Valea lui Liman, Robu a admis, după ce a fost întrebat un coleg, că va candida pentre președinția PNL Timiș.

„Am răspuns da, este pentru prima dată când am recunoscut că voi candida. Am considerat că este locul potrivit în care să fac anunțul, în mijlocul primarilor. Nu cred că a fost o surpriză, dar vreau să vă spun că eu am cumpănit bine înainte de a lua această decizie pentru că am spus-o cu toată sinceritatea, am avut momente în care am fost tentat să nu mă mai manifest în plan politic, pentru că este evident că eu nu am cum din postura de primar al Timișoarei să candidez la altă funcție.


Mă duc la cea de președinte sau nu mă duc deloc. Am considerat că este mai bine să candidez pentru câteva motive: în primul rând, aș vrea să spun că eu sunt în mod detașat persoana cu cea mai mare notorietate pozitivă și încredere la populație atât la nivel local, cât și județean din PNL Timiș. Sunt un om de echipă, sunt tolerant și iertător, sunt capabil să coagulez tot ce are partidul mai bun pentru maximizarea șanselor sale de a se impune în alegeri”, a spus primarul.

Întrebat de PRESSALERT.ro cum a trecut peste conflictul cu primarul din Sânnicolau Mare, Dănuț Groza, cu care anunța că nu mai poate colabora, Robu a declarat că „eu am spus că sunt un om de echipă și am dovedit de-a lungul timpului că nu vreau să mă irosesc în frământări mărunte, că am lucruri importante de făcut. (…) Cred că trebuie să primeze interesele partidului interesele publice pentru care partidele există. (…) A fost un moment total neașteptat că discutam cu totul și cu totul alte lucruri puteam să spun că asta o discutăm altă dată”.

Alegerile pentru conducerea filialei județene trebuie să aibă loc până în 2 de mai, însă un calendar exact urmează să fie stabilit de la nivel central.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.