FRF-ul, surprins de afirmațiile lui Ionuț Popa după decizia TAS: ”Proiectează scenarii...

FRF-ul, surprins de afirmațiile lui Ionuț Popa după decizia TAS: ”Proiectează scenarii construite pe false premise”. Care e poziția federației în cazul depunctării lui ACS Poli

0
DISTRIBUIȚI
Ionuț Popa. Foto: Adrian Pîclișan

Declarațiile aprinse ale antrenorului Ionuț Popa după aflarea deciziei TAS în cazul depunctării nu au rămas fără urmări. Tehnicianul lui ACS Poli a spus inclusiv că fanii echipei ar putea recurge la acte de vandalism asupra mașinilor oficialilor, fapt ce a atras atenția Federația Română de Fotbal. Forul de la București a dat un comunicat prin care arată că tot ce a făcut a fost să susțină regulamentele în vigoare și că nu poate fi acuzat de rea-credință.

Ionuț Popa a vorbit despre faptul că ”toată lumea consideră FRF vinovată”, în cazul depunctării. ”Federația Română de Fotbal constată cu surprindere și nedumerire că decizia TAS în ceea ce privește situația clubului ACS Poli Timișoara a fost interpretată în mod eronat, iar reacțiile în urma acesteia lezează în mod nedrept imaginea FRF.


Declarațiile publice ale antrenorului Ionuț Popa, potrivit cărora suporterii ACS Poli ar dori „să calce în picioare tot ce e legat de FRF”, „să facă vandalism la vestiare, cu mașinile arbitrilor și observatorilor trimiși de Federație”, proiectează scenarii construite pe false premise”, se arată în comunicatul FRF.

”Înainte de a clarifica această situație, dorim să ne declarăm profund împotriva oricăror reacții de acest fel la o decizie a unei instanțe și să descurajăm în totalitate orice atitudine de tipul acesta prin care se aduc prejudicii fenomenului fotbalistic”, se mai arată în reacția federalilor. Comunicatul semnat de Departamentul Juridic al Federației Române de Fotbal mai arată că LPF a fost cea care a luat decizia depunctării, în baza regulamentelor aflate în vigoare: ”Federația Română de Fotbal a susținut la TAS regulamentele în vigoare, fără a putea fi acuzată de rea-credință, iar LPF, în calitate de organizator al competiției Liga 1, a fost instituția care a propus atât impunerea unui barem minim de puncte, cât și sancționarea cluburilor care nu îl îndeplinesc, precum și depunctarea clubului”.

Reacția FRF în cazul declarațiilor lui Ionuț Popa vine la doar trei zile de la un alt caz asemănător. Atunci LPF-ul a reacționat cu privire la vorbele tehnicianului în legătură cu sumele pe care clubul ar trebui să le primească ca premii pentru performanțele din Cupa Ligii. Apropo de relația cu federalii. Recent ACS Poli a acceptat să plătească celor de la Atletico Arad cota impusă de Comisia de Disciplină pentru formarea lui Emanuel Vasi, ”afacere” care i-a costat pe timișoreni peste 35.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.