Replici SAVUROASE între deputații Alfred Simonis (PSD) și Ben Oni Ardelean (PNL),...

Replici SAVUROASE între deputații Alfred Simonis (PSD) și Ben Oni Ardelean (PNL), la PRESSALERT LIVE. Vezi cum s-au contrat cei doi parlamentari VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

Ediție specială a emisiunii PRESSALERT LIVE în seara aceasta, când invitați în studioul HDV au fost Alfred Simonis, deputat PSD, respectiv Ben Oni Ardelean, reprezentantul liberilor în Parlamentul României.

Întrebat despre actuala guvernare a PSD, Ben Oni Ardelean a fost, parcă, la unison cu multe voci social-democrate, lăsând de înțeles că actualul guvern are încă nevoie de timp la dispoziție.

„Avem o guvernare PSD-ALDE cu susținere UDMR. Este mult mai largă parlamentară, ceea ce înseamnă o majoritate net absolută. În contextul acesta așteptările sunt foarte mari din partea PSD. PNL poate să ridice mâna și să spună ce ar fi mai bine, la stânga sau la dreapta. Ce a reușit această coaliție parlamentară să facă în perioada aceasta nu cred că este momentul să tragem linie. Construirea parlamentului s-a început în noua sesiune din februarie, iar de atunci au trecut puține săptămâni. Sunt politici publice pe care le urmărim, iar PNL a sancționat derapajele care au existat însă de cealaltă parte cred că PSD a primit un cec în alb”, a fost de părere Ben Oni Ardelean.

Desigur, nu a rămas nediscutată menținerea în funcție a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, despre care Alfred Simonis a menționat că: „nu sunt atât de mare specialist pe ordinea de drept. Dați-mi voie să acord întreaga încredere în acest domeniu și să nu judec, cum au făcut-o, regretabil spun eu, alți colegi de partid.


Este regretabil că domnul ministru Toader a fost atacat. Nu cred că ar trebui să influențăm decizia unui ministru”. A venit imediat replica lui Ben Oni Ardelean, care a fost de părere că „a fost o chestiune de moment extrem de controversată, mai ales în zona PSD. Vă spun care este chestiunea, a ridicat foarte mult ștacheta de așteptare și a oferit în perioada aceasta de evaluare o sperață falsă multora din efectivul PSD care își doreau ca Kovesi să plece de acolo. Mi se pare că această dezamăgire a mers la baza partidului”.

Sesizarea deputatului PNL Ben Oni Ardelean nu a rămas necomentată de către Alfred Simonis. „Cred că domnul Ardelean și colegii din PNL au suficiente probleme ca să poată să ia ei pulsul bazei PSD. Mai important este să vorbim fiecare de partidele noastre, că fiecare știe ce e cel mai bine la el în partid. Pot să mă bucur de încrederea pe care o are Ben Oni Ardelean în Guvernul Grindeanu”, a spus, în replică, Alfred Simonis.

Alegerile din PNL nu au rămas în afara discuției. „E prematură întrebarea, pe cine susțin în cadrul alegerilor interne. Oricine își poate depune candidatura ca și președinte. Sunt anumite județe în care au început deja conferințe de alegeri. Poate să vină orice membru PNL. Dacian Cioloș nu este membru PNL, deci o candidatura a sa pentru șefia națională a PNL este exclusă. Robu și Nica, la județ, sunt doar doi candidați. Între timp mai pot apărea alții”, a spus deputatul PNL Ben Oni Ardelean.

Chestionat pe baza lipsei de incisivitate a consilierilor locali PSD, mai ales după plecarea sa, Alfred Simonis a fost de părere că: „eu cred că scopul principal e să nu fie scandal, să rezolvăm probleme. Eu felicit echipa condusă de Dan Idolu, că a reușit într-un alt context față de cel care era când eram eu, să ajungă la un dialog cu Nicolae Robu și să impună proiecte pe care PSD le-a depus în decursul timpului. Veți găsi proiecte importante propuse de PSD Timișoara, de colegi, având o majoritate mult mai fragilă. Robu a reușit să desfășoare, la rându-i, un dialog, prin urmare nu mai există conflicte în consiliul local”.

1 COMENTARIU

  1. Astia 2 erau la Mateo la bar inainte super si Ben umbla dupa sprijin la PSD ca nu stie cum va ramane cu PNL sau poate trece la USR cu Ciolos. Daca va fi ceva bine va fi de Alfred facut, succes!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.