Consiliul Judeţean Timiş, primii paşi spre construirea unei parcări supraetajate în centrul...

Consiliul Judeţean Timiş, primii paşi spre construirea unei parcări supraetajate în centrul Timişoarei

0
DISTRIBUIȚI

semnalizare rutiera

Timişoara va avea o parcare supraetajată, chiar în centrul oraşului. După ani de zile în care administraţia Robu a încercat fără succes să găsească o soluție, acum Consiliul Judeţean Timiş a alocat bani pentru întocmirea documentaţiei aferente proiectului.

Vreme de câţiva ani, Primăria Timişoara a încercat să găsească o locaţie unde să amenajeze o parcare de mari dimensiuni, însă fără succes.


Nici ideea unui parteneriat public-privat în care primăria să pună la dispoziţie un teren şi un investitor privat să construiască o parcare nu a dat roade.

Lipsa spaţiilor de parcare din centrul oraşului ar putea să fie rezolvată de conducerea CJ Timiş, care are în plan modernizarea parcării de la Constructim. Ideea nu este una nouă, ea datează de pe vremea când CJ Timiş era condus de Titu Bojin, însă acum se fac primii paşi concreţi.

„Este prins pe lista de investiţii a consiliul judeţean şi dorim realizarea unui centru nu numai parcare efectivă, ci şi cu spaţii închiriat şi sală de conferinţe şi crearea unui număr mai mare de locuri de parcare, dar supraterană. Am solicitat şi avem un certificat de urbanism legat de înălţime şi de câte locuri de parcare putem amenaja. Fiind prinsă pe lista de investiţii din acest an, se vor demara procedurile în acest an”, a declarat preşedintele CJ Timiş, Călin Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.