Decizie radicală a consilierului Grigoroiu în cazul parcelei gratuite de teren alocată...

Decizie radicală a consilierului Grigoroiu în cazul parcelei gratuite de teren alocată de Primăria Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

A trecut mai bine de o săptămână de când a izbucnit scandalul terenurilor date de Primăria Timişoara pentru tinerii sub 35 de ani care voiau să îşi construiască imobile. Pe lista cu beneficiari ai parcelelor de pe strada Oviu Balea se numără şi mai mulţi apropiaţi ai primarului Timişoarei, Nicolae Robu printre care Sanda Greblă, fostă consilieră personală, Cătălin Iapă, consilier personal şi consilierul local PNL Grigore Grigoroiu. După ce în urmă cu câteva zile primarul Robu atenţiona că Grigoroiu este într-un posibil conflict de interese primind parcela de teren, consilierul local a luat o decizie importantă.

„Acesta este un subiect de discutat, nu mă pot pronunţa, este o situaţie care poate fi considerată nu moral, ci legal trebuie să discutăm. Este foarte posibil să fie o coeziune cu legea. Nu ştiu, se poate interpreta şi ca fiind un conflict de interese, se poate interpreta şi că nu ar fi. Atunci când s-a votat consilierul local Grigoroiu a votat fără aibă nicio contribuţie după câte ştiu eu la acele criterii, pur şi simplu le- a votat alături de ceilalţi.


Nu a spus nimic şi nu a contribuit la elaborarea criteriilor. Ar fi fost mai bine să se abţină, el spune că la vremea respectivă nu avea de gând să aplice şi ulterior a văzut că poate şi acea sumă în fine că ar putea şi s-a gândit că nu este în conflict de interes. Dar există instituţii ale statului. El trebuie să decidă, eu nu am cum să intervin, sper că e limpede pentru toţi, el trebuie să decidă dacă merge mai departe şi îşi păstrează repartiţia respectivă şi riscând să aibă reclamaţii, că sunt convins că vor fi că aşa se întâmplă în societatea noastră să ai reclamaţii şi când eşti curat şi fără nici umbră de suspiciune că ar fi în neregulă, darămite aici unde o umbră de suspiciune că e conflict de interese trebuie să recunoaştem, există”, a declarat Robu marţi.

Astăzi, primarul a anunţat că protejatul său a decis să renunţe la terenul pentru care risca să aibă probleme serioase cu legea. „Consilierul local Grigore Grigoroiu m-a anunțat că renuță la poziția pe care o deţine pentru a putea primi o parcel de teren. O face pentru că a înțeles și el că legislația nu este suficient de clară și ar putea ajunge în postura de a fi suspicionat, acuzat de conflict de interese. El mi-a explicat că a procedat cu bună credință. Nu a participat la grilă, dar a votat-o. Nu era doar pentru el grila, era pentru oricine își depune candidatura. A optat să evite posibile complicații și a renunțat”, a declarat primarul Nicolae Robu. PRESSALERT.ro l-a contactat ieri în repetate rânduri pe Grigoroiu pentru a explica dacă va renunţa la parcelă, dar acesta nu a răspuns la telefon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.