Jonglerii cu foc, păpușă de dulciuri și paradă a unor personaje de...

Jonglerii cu foc, păpușă de dulciuri și paradă a unor personaje de poveste, la festivalul de artă stradală din Timișoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-861392494">

Cea de-a doua ediție a CheckART, primul festival de artă stradală din Timișoara, și-a deschis porțile, vineri seara, la Timișoara. Zeci de personaje de poveste, statui vivante, statui care levitează, dar și o păpușă de dulciuri pot fi admirate în centrul orașului.

De data aceasta, festivalul de artă stradală a luat forma unui carnaval, iar timișorenii au fost invitați să se costumeze sau să-și pună o mască și să facă parte din poveste.

Vineri seara, atât Piața Unirii, cât și Piața Libertății au fost „invadate” de statui vivante, personaje pe picioroange, tineri pictați care s-au confundat cu tablourile aflate în spatele lor, iar mimi și bufoni au animat centrul Timișoarei și au interacționat cu oamenii. Seara s-a încheiat cu jonglerii cu foc, un spectacol de acrobație și cu personaje pe picioroange care au purtat costume prevăzute cu LED-uri pentru un efect vizual spectaculos.

“Este a doua ediție a CheckART, prima ediție a fost în luna septembrie a anului trecut, atunci când festivalul s-a desfășurat pe perioada unei singure zile. De data aceasta, ne-am gândit să venim cu el într-o formă mai dezvoltată și am ajuns la două zile. În plus, este această idee de carnaval, drept urmare i-am invitat pe toți timișorenii să-ți pună un costum, să-și pună o mască și să vină să facă parte din poveste”, a afirmat Adina Iriza, responsabil PR Timișoara – Capitala Tineretului din România.

Sâmbătă, de la ora 17.00, în Piața Libertății vor dansa „picturile” 2D, interpretând cinci stiluri de dans diferite, iar în Piața Unirii vor fi statui vivante, statui care levitează, o statuie-vânt, păpuși, zâne și o păpușă de dulciuri. Festivalul CheckART se încheie cu o paradă a personajelor și cu un spectacol pirotehnic.

CheckART Carnaval este organizat de zeci de voluntari în cadrul programului Timişoara este prima Capitală a Tineretului din România. Vă reamintim că din luna mai 2016 până în mai 2017, Timişoara este prima Capitală a Tineretului din România.

Foto: CheckART

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.