Verișorul unui fost judecător și un vameș, reținuți de DNA Timișoara. Vezi...

Verișorul unui fost judecător și un vameș, reținuți de DNA Timișoara. Vezi ce au promis că fac pentru 25.000 euro UPDATE Ce a decis Curtea de Apel

0
DISTRIBUIȚI

Procurorii DNA Timișoara au reținut, ieri, doi bărbați acuzați de trafic de influență. Investigația a pornit după ce un martor, fratele unui arestat într-un alt dosar instrumentat de anchetatori, a depus o plângere penală în care reclama că i s-a propus un ”târg” – bani pentru ca fratele său să scape din arestul preventiv și să primească o pedeapsă cu suspendare în dosarul în care a fost trimis în judecată.


Cei care au propus afacerea – vameșul Doru Țica din Arad și Ștefan Mărunțelu, verișorul unui fost judecător.

În perioada februarie – aprilie 2017, suspecții Țica Dorel Anton și Mărunțelu Ștefan, în schimbul unei sume de bani neprecizate, au promis rudei unei persoane trimise în judecată pentru săvârșirea unor fapte de corupție (martor în cauză) că-și vor exercita influența asupra magistraților, în sensul înlocuirii măsurii preventive și obținerii unei condamnări în regim suspensiv de executare față de aceasta din urmă. Costul influențării judecătorilor urma să fie stabilit ulterior, după înlocuirea măsurii arestării preventive, suspectul Țica Anton-Dorel declarându-se de acord cu suma de 25.000 euro propusă de martor”, se arată în comunicatul DNA.

Cei doi au fost prezentați astăzi cu propunere de arestare preventivă Curții de Apel Timișoara, instanța rămânând în pronunțare.

UPDATE Curtea de Apel Timișoara a decis arestarea celor doi pentru 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.