ACS Ghiroda își inaugurează stadionul împotriva unei selecționate de vedete din fotbalul...

ACS Ghiroda își inaugurează stadionul împotriva unei selecționate de vedete din fotbalul românesc. Investiție COLOSALĂ în baza sportivă a comunei periurbane FOTO

0
DISTRIBUIȚI
ACS Ghiroda se pregătește de ligile superioare

Ghiroda se află pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru un meci-eveniment. Gruparea locală va înfrunta vineri ”Legendele Naționalei” cu ocazia revenirii pe complet renovata arenă ”Emilian Pavel”. Paul Codrea i-a ”selecționat” printre alții pe Miodrag Belodedici, Gabi Torje și Romario Benzar pentru a înfrunta echipa comunei proaspătă câștigătoare a Ligii a IV-a Timiș.

”Avem o bază sportivă modernă și vrem să o inaugurăm cu un meci de care Ghiroda nu a mai avut parte. Un meci între ACS Ghiroda și Legendele Naționalei”, a anunțat Radu Golban, consilierul personal al primarului Ghirodei, Ionuț Stănușoiu. Vineri, începând cu ora 20.00, arena de lângă primărie va fi ”invadată” de fotbaliști pe care mulți timișeni i-au văzut poate doar la televizor. ”Am încercat să aduc cât mai multe vedete, nu a fost ușor, nu s-a încheiat sezonul competițional. Nu am reușit să ajungem la toată lumea, totuși sunt foarte mulțumit că am reușit să aducem nume precum Belodedici, Sabău, Vlădoiu plus alte vedete. Sper să fie un eveniment reușit. Acest club tinde să se dezvolte mai mult. Să dezvoltăm Centrul de juniori, să mai facem terenuri, sper ca împreună cu Primăria să ducem aceste planuri la capăt”, a spus Paul Codrea, actualmente director sportiv al echipei din Ghiroda.

Pe cei prezenți vineri seară în comuna de la est de Timișoara îi așteaptă o serie de alte surprize. Copiii centrului de juniori, în număr de 120, vor fi implicați în eveniment. ”Fiecare jucător al echipei legendelor naționale va face încălzirea cu o grupă de copii… Imnul va fi intonat de un copil din Ghiroda”, a precizat Radu Golban. Mai mult, lovitura de începere a jocului va fi dată de Simona Amânar. Iar în pauza meciului se vor decerna titlul de cetățean de onoare lui Paul Codrea, dar și lui Alexandru Miculescu – campion național la dans sportiv anul trecut. La final, cei mai talentați puști locali se vor alege cu tricouri de colecție de la campionul Romario Benzar și compania.

ACS Ghiroda a câștigat Liga a IV-a Timiș cu patru runde înainte de final și va disputa un baraj de promovare în C la vară. ”Sper să ne onoreze cât mai multă lume cu prezența. Urmează un baraj de promovare, sper să ajungem în Liga a III-a. Trebuie să luăm totul pas cu pas. ACS Ghiroda are opt grupe de vârstă, cu 120 de copii. Trebuie făcute și astfel de investiții”, a spus Vlad Bura, tehnicianul lui ACS Ghiroda. La echipa alb-albastră evoluează și experimentatul mijlocaș Leonard Naidin. ”Ne bucurăm că putem să oferim, cu sprijinul Primăriei Ghiroda, un meci important pentru comună… E o investiție de viitor. Sper ca prin adoptarea noii Legi a sportului cât mai multe comune și județe să adopte acest plan. În ultimul timp am fost într-un colaps, mă refer la tot sportul”, a conchis fostul polist cu referire la investiție.

Se estimează în jur de 2-3.000 de oameni care vor asista la meci, totuși arena se bucură deocamdată doar de circa 220 de locuri pe scaune și se vor face ”acomodări” ulterioare. Echipa locală, din care fac parte nume precum Leo Naidin, Emanuel Pătrașcu sau Brian Filimon va înfrunta echipa Legendelor Naționalei României al cărei prim 11 va arăta astfel: M. Popa – R. Benzar, Anton Doboș, Belodedici, Dancia – Steliano Filip – Sabău, Vlaicu, Ov. Petre, Codrea – Vlădoiu. Rezerve: Cr. Popa – Dulca, Bătrânu, Titi Varga, Bălace, Băban, Burcă și Torje.

Investiție de aproape un milion de dolari

Din vechiul teren de la Ghiroda au mai rămas doar cele două mini-tribune, în rest totul a fost reconstruit.


În primul rând există o clădire multifuncțională cu vestiare, așa cum nici Capitala Banatului nu are la momentul actual. Conform consilierului primarului, Radu Golban, investiția totală se ridică la 715.000 de euro. În aceasta sunt incluse facilitățile: clădire multifuncțională cu vestiare spațioase, saună, sală de forță, bazin și altele, instalația de nocturnă a costat 200.000 euro iar terenul de fotbal a fost complet recondiționat (100.000 euro). Urmează ca acesta să se upgradeze și cu o tabelă de marcaj.

Interesant e că întreaga investiție a fost suportată de la bugetul local, fără fonduri europene. ”Toți sunt bani de la bugetul local. Comuna Ghiroda e una dintre cele mai bogate comune”, a adăugat Golban despre localitatea cu șapte mii de suflete și buget anual de 7 milioane euro. ”Avem în plan modernizarea terenului de la Giarmata Vii. Suntem pe punctul de a înființa un club sportiv comunal. Ne dorim și acolo o echipă. Țintim sus, nu să fim pasageri în Divizia C ci să urcăm în timp în B. Nu dorim să punem căruța înaintea cailor”, a încheiat Radu Golban.

ACS Ghiroda e evoluat în acest sezon în cartierul Plopi al Timișoarei, pe terenul celor de la Tricoul 1 Iunie cât timp s-au efectuat lucrări la propria arenă. Până vineri organizatorii speră ca totul să fie pus la punct pentru spectacolul de pe arena ”Emilian Pavel”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.