Arta care te provoacă. Vezi ce evenimente inedite au loc la Timișoara

Arta care te provoacă. Vezi ce evenimente inedite au loc la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

În 29 mai, la ora 19.00, la Institutul Francez va avea loc vernisajul expoziției de fotografie și creații vestimentare „Perspective”, realizată de absolvenții specializării Modă-Design Vestimentar ai Facultății de Arte și Design din cadrul UVT, promoția 2016, expoziție care vine să demonstreze încă o dată că școala de modă timișoreană își consolidează poziția de formator și promotor al tinerilor designeri, pe scena națională și nu numai, prin prezentarea anuală a colecțiilor lor.


Expoziția cuprinde o selecție a creațiilor acestei promoții care au fost prezentate la gala de modă a UVT dar și creații ulterioare ale tinerilor absolvenți, acum masteranzi. Expoziția, al cărei curator este Andreea Palade Flondor, va fi prezentată de criticul de artă Gabriel Kelemen și de directorul Institutului Francez, Cyrille Fierobe, și va putea fi vizitată până în 30 iunie.

O instalație video, „Asylum”, va fi vernisată în 7 iunie, ora 19.00, la Halele Timco. Aceasta este realizată de artistul vizual german Julian Rosefeld, autorul faimosului „Manifesto”, cu Cate Blanchet cap de afiș. Pe nouă ecrane uriașe, nouă filme pe 16 mm, adevărate „tableaux vivants”, vor aduce în fața vizitatorilor nouă grupuri etnice care efectuează, aproape ritualic, munci lipsite de sens și clișeizate, care amintesc de mitul lui Sisif și au drept punct comun stereotipiile. Protagoniștii, lipsiți de individualitate, sunt prezentați în grupuri, și reprezintă receptarea generală a „celuilalt”, subiectul abordat, dintr-o perspectivă artistică și din unghiuri diferite, fiind cel al imigranților, mereu actual. Expoziția va putea fi vizitată până în 4 iulie, de marți până duminică, între orele 17.00 – 20.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.