EXCLUSIV Deputatul USR Timiş Cătălin Drulă explică de ce a votat ÎMPOTRIVA...

EXCLUSIV Deputatul USR Timiş Cătălin Drulă explică de ce a votat ÎMPOTRIVA modificării definiţiei familiei în Constituţie

1
DISTRIBUIȚI
Cătălin Drulă

Deputaţii români au decis: famlia este definită drept căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie. Membrii Camerei Deputaţilor au votat ieri, în proporţie covârşitoare în favoare revizuirii Constituţiei pentru redefinirea familiei. Forul decizional este, însă, Senatul României.

Iniţiativa modificării definiţiei din Constituţiei a aparţinut Coaliţiei pentru Familie, care a strâns 3 milioane de semnături în acest sens.


Camera Deputaţilor a adoptat ieri cu 232 de voturi pentru, 13 abţineri şi 22 de voturi împotrivă propunerea de modificare a aliniatului 1 al Articolului 48 din Constituţie după cum urmează: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Deputatul USR Timiş, Cătălin Drulă, s-a aflat printre cei care au votat împotriva proiectului. Acesta a explicat pentru PRESSALERT.ro motivele care l-au determinat să voteze astfel. „Am votat împotriva proiectului pentru că eu consider că nu este o temă actuală şi una potrivită în momentul de faţă pentru societatea noastră. Este o temă divizivă şi creată artificial, nu cred că este o prioritate să implicăm societatea într-un referendum care să modifice o definiţie care este în regulă aşa cum apare acum în Constituţie, a declarat Drulă, care a explicat şi că, în opinia lui, Constituţia României este una modernă. Înainte de a fi deputat de Timiş, Cătălin Drulă a ocupat un post de consilier pe probleme de infrastructură în cancelaria premierului Dacian Cioloş.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.