Avem REZULTATELE la EVALUAREA NAȚIONALĂ, după contestații. Câți elevi din Timiș au...

Avem REZULTATELE la EVALUAREA NAȚIONALĂ, după contestații. Câți elevi din Timiș au obținut note mai mari

0
DISTRIBUIȚI

evaluarea nationala

Ministerul Educației a făcut publice, astăzi, rezultatele finale la Evaluarea Națională, după ce toate contestațiile depuse au fost soluționate. Din județul Timiș au solicitat recorectarea lucrărilor 342 de candidați, dintre care 176 la Limba Română, 147 la Matematică și 19 la Limba Maternă.

Potrivit datelor făcute publice de Inspectoratul Școlar Timiș, 183 de elevi au obținut medii mai mari după ce au depus contestații, iar alți 142 au avut ghinionul de a primi note mai mici decât cele primite inițial.


Notele a 17 elevi din Timiș nu au fost modificate, după ce lucrările le-au fost verificate pentru a doua oară.

În total, la Evaluarea Națională s-au înscris 4.308 candidați din județul Timiș, însă 83 au absentat. Din cei 4.225 de absolvenți ai clasei a VIII-a care s-au prezentat la examen, 3.051 au obținut note peste 5, “promovabilitatea” fiind de 72%. Au fost înregistrate și două medii generale 10, obținute de Ioana Lisandra Drăgănescu, de la Liceul Teoretic “Grigore Moisil”, și Ștefan Alexandru Jura, de la Colegiul Național Bănățean. De asemenea, 28 de candidați au obținut medii peste 9.90.

Reamintim că media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată dintre media generală la Evaluarea Naţională (reprezentând 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (reprezentând 20%).

Vezi AICI ce note au obținut elevii din județul Timiș la Evaluarea Națională!

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.