Fost primar din vestul țării, condamnat la închisoare cu executare

Fost primar din vestul țării, condamnat la închisoare cu executare

0
DISTRIBUIȚI

liviu spataru expressdebanat

Corupția a mai trimis un primar din partea de vest a țării după gratii. Curtea de Apel Craiova a pronunțat în această săptămână sentința definitivă în „Dosarul motorina”, în care mai mulți reșițeni au fost acuzați de o serie de infracțiuni, printre care și luare/dare de mită.

Cel mai sonor nume din acest dosar este Liviu Spătaru, fost primar al Reșiței, care a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare. Spătaru a fost acuzat de săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată, instigare la fals intelectual şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, fapte comise în 2005.

În același dosar a fost condamnat, tot la trei ani de închisoare cu executare, și fostul patron al echipei de fotbal din Valea Domanului, Dan Izvernari, acuzat de dare de mită, delapidare, fals intelectual la legea contabilităţii, complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi înşelăciune cu privire la calitatea mărfurilor.

Atât Spătaru, cât și Izvernari, primiseră inițial șase ani de închisoare, însă pedeapsa a fost redusă la apel.


Alte trei persoane implicate în acest caz, funcționari publici, au primit pedepse de închisoare cu suspendare.

Faptele incriminate în acest dosar au fost comise acum aproape 10 ani. Pe vremea când Liviu Spătaru era primarul Reşiţei, acesta a semnat documentele prin care au fost achiziţionate cantităţi importante de motorină de la firma Petro Dan, aparţinând lui Dan Izvernari, fostul patron al echipei de fotbal FCM Reșița. Achiziţia pe bani publici s-a făcut fără licitaţie şi pe baza unor documente false, după cum au reţinut procurorii anticorupţie în rechizitoriu. În schimbul acestor servicii, Spătaru ar fi primit cadou o excursie în Muntenegru.

Foto: expressdebanat.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.