Expediție EȘUATĂ a alpiniștilor bănățeni care au încercat să cucerească vârful Annapurna....

Expediție EȘUATĂ a alpiniștilor bănățeni care au încercat să cucerească vârful Annapurna. Cu ce probleme grave s-au confruntat

0
DISTRIBUIȚI

alpinista4

Doar unul din membrii expediției exclusiv românești, plecată în martie să cucerească Annapurna, se mai află pe munte. Astăzi, expediția a fost declarată oficial eșuată. Rând pe rând componenții ei au avut probleme și s-au retras din cursă. Arădeanul Zsolt Török seste singurul bănățean care se mai află pe munte, la tabăra de la 5.000 de metri.

Timișoreanul Cristian Tzecu este internat la Kathmandu, din cauza degerăturilor. Tot acolo a ajuns, la finele lunii trecute, alt coleg care a pornit pe munte, George Porancia, și care fusese lovit în cap de o bucată de gheață.

Zsolt Török, Cristian Tzecu, George Porancia şi Cătălin Neacşu au plecat, în 28 martie, în prima expediţie românească pentru cucerirea vârfului Annapurna (8.091 metri).


Acesta face parte din cele mai dificile cinci vârfuri din lume.

Pe 3 mai, Cristian Tzecu, Cătălin Neacşu şi George Porancia au fost evacuaţi din masivul Himalaya cu elicopterul. Ei sunt la Kathmandu, unde Tzecu este internat, din cauza degerăturilor puternice suferite. „În Himalaya simți tot timpul pericolul care te pândește. În momentul în care te-a prins o avalanșă și ai văzut că se rupe tot versantul deasupra ta și te-a luat, sunetul acela e groaznic. Totodată, știu cum sună când ești în perete și vine elicopterul să te ia, să te scoată de acolo. Nu vă pot explica ce simți atunci. Oamenii au impresia că te duci în Himalaya ca să te purifici sau să meditezi, dar nu e așa. Acolo te duci ca să faci performanță și te bucuri dacă te-ai întors în viață”, a declarat arădeanul Zsolt Török, pentru RRA.

Ieri, arădeanul, povestea pe Facebook cum stau lucrurile. ”Suntem blocați de trei zile în Pokhara, un oraș frumos și cam atât. Dacă intenția noastră ar fi fost distracția am fi avut ce face aici, însă pentru noi orice zi pierdută contează”. Azi el și colegii de expediție ar fi trebuit duși cu elicopterul în Tabăra de Bază, ceea ce nu s-a întâmplat, până la această oră, din cauza unor probleme ale companiei de transport.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.