39 de profesori de Istorie susțin examenul de titularizare, deși nu există...

39 de profesori de Istorie susțin examenul de titularizare, deși nu există niciun post în județul Timiș. Cum este posibil

0
DISTRIBUIȚI

profesori examinari01_resize

Bătaie mare pe un post titularizabil, în județul Timiș. În urmă cu câteva zile s-au finalizat înscrierile pentru susținerea acestui examen, astfel că sunt așteptați să susțină proba scrisă și inspecțiile la clasă un număr de 1.113 candidați.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Timiș există mult mai mulți înscriși decât posturi titularizabile. De exemplu, vor susține examen la disciplina Istorie 39 de candidați, însă aceștia se “bat” pe niciun loc titularizabil. Totuși, dascălii s-au înscris la concurs în speranța că vor obține o notă destul de mare astfel încât să poată ocupa catedre sau fracțiuni de catedră pentru suplinitori.


În aceeași situație se regăsesc și alți 28 de profesori de Arte Vizuale și Arhitectură.

De departe, cea mai mare concurență este pentru ocuparea unui post titularizabil de educatoare. Aproape 200 de candidați s-au înscris pe 19 posturi de educatoare în limba română, unul în limba ucraineană, 23 în limba germană și unul în învățământul special.

“La cele patru centre de concurs s-au înscris 1.113 candidați. Ca în fiecare an, ponderea cea mai mare este la educatori și învățători. Colegii care vor reuși să obțină o notă peste șapte, în ordinea descrescătoare a notelor obținute, pot ocupa posturile titularizabile la disciplina pentru care au optat”, a precizat Aura Danielescu, inspector școlar adjunct în cadrul ISJ Timiș.

În perioada 26 mai – 27 iunie, candidații înscriși la examenul de Titularizare vor susține inspecțiile speciale la clasă, în 21 iulie va avea loc proba scrisă, iar în data de 25 iulie vor fi afișate rezultatele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.