Artistul fără lucrări pe stoc își deschide ce-a de-a 20-a expoziție. Unde...

Artistul fără lucrări pe stoc își deschide ce-a de-a 20-a expoziție. Unde și când are loc vernisajul

0
DISTRIBUIȚI

„ Arta nu este o întâmplare. Arta este o stare, o trăire, o căutare permanentă. O descoperire continuă. Arta este o bucurie”, asta spune Sorin Nicodim, unul dintre cei mai prolifici plasticieni din Timișoara. I se mai spune „artistul fără lucrări pe stoc”.

Nicodim-Albastru

Sorin Nicodim este mai mult decât un artist plastic. Este un actor în propria sa viaţă, un personaj neobosit, rafinat, jovial, tonic, sentimental şi neconvenţional. Lucrul la şevalet îi aduce bucurie, este ceea ce-l defineşte, ce-l motivează şi îl face să trăiască dincolo de obişnuit. Ca artist, este într-o permanentă joacă. Dar una serioasă prin care inventează. Inventează lucrări pe pânză în care combină uleiurile sau acrilicele cu elemente ca nisip, piatră, pământ, metal, hârtie, lemn, materiale care îi asigură conexiunea cu natura şi cu spiritul.


Sorin Nicodim pictează cu bucurie retrăind momente din copilărie sau inspirat de muzică, pe care o numeşte muza de taină.

2013 a fost un „an Nicodim”, artistul fiind apreciat naţional şi internaţional pentru creaţia sa cu premiul Uniunii Artiştilor Plastici din România la Bienala internaţională de pictură, grafică şi sculptură ”Meeting Point” Arad 2013 şi cu Marele Premiu la Bienala Naţională de Artă Plastică ”Lascăr Vorel” din Piatra Neamţ.

2014 aduce a 20-a expoziţie personală Sorin Nicodim în spaţiul elevat al Calpe Gallery din Bastionul Theresia din Timișoara. „Oglindiri”, tema expoziţiei, propune pictură şi pastel în stilul Nicodim, o întâlnire fascinantă între materialitate şi spirit. Vernisajul de marţi seară, 27 mai 2014, ora 19.00, beneficiază de prezenţa criticului de artă Ileana Pintilie, alături de Călin Petcana în calitate de gazdă, de numeroşi invitaţi şi de public.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.