Senatorul Ben-Oni Ardelean, ELOGII la adresa primarului Nicolae Robu. Pe cine dă...

Senatorul Ben-Oni Ardelean, ELOGII la adresa primarului Nicolae Robu. Pe cine dă vina pentru eșecul de la europarlamentare

0
DISTRIBUIȚI

ben oni ardelean

Ben-Oni Ardelean, senator PNL de Timişoara și secretar al comisiei pentru politică externă din Senatul României, a vorbit la PRESSALERT LIVE despre cauzele pentru care PNL a obținut un procentaj de numai 15%  la alegerile parlamentare.

Ben-Oni a precizat că ţinta stabilită de PNL înaintea alegerilor a fost marele eșec, dar și structura de partid care nu a fost suficient de consolidată. „Cu acest scor de 15 procente ale liberalilor în care noi ne-am targetat 20 de procente. Cred că targetarea a fost marele eșec și marea gafă. De când știu eu, liberalismul a avut scor de 12-14 procente și PSD de 32-35. Aici vorbim despre bătălia structurilor. Noi avem ponderea de votanți în orașe. Urbanul a stat în casă și au votat cei de la sate. Nu am avut o structură consolidată pe partea asta”, a spus acesta.

În condițile în care Nicolae Robu a mărturisit că are 80% încrederea timișorenior și PNL a ieșit pe locul III în Timișoara cu un scor dezastruos la alegerile europarlamentare, Ben-Oni a explicat că problema a fost legată de miză și că oamenii sunt sătui de politică, de politicieni, iar dezinteresul este unul general. „În general votanții liberai sunt boemi. Filosofăm, cântăm la chitară, la microfon, dezbatem mult. Sunt oameni educați cu cel puțin studii universitare, cu care poți să discuți. Iar legat de duminica respectivă, dacă nu este miză, cum nu a fost, oamenii stau acasă sau merg la mici. Această diferențiere clară, în mintea celor educați face să nu existe un interes major pe vot. În 2009 PNL a scos un scor de 14.52%, deci am crescut de atunci” a explicat acesta.

Decizia ca Mircea Diaconu să fie dat afară din PNL – o gafă politică

Legat de plecarea lui Mircea Diaconu din PNL, Ben-Oni a declarat că a fost o gafă politică, dar că a câștigat în Craiova aproape 13 procente datorită primăriței orașului, pesedista Olguța Vasilesc,u care s-a plâns în cele din urmă ,într-un mediu restrâns, că Mircea Diaconu i-a luat voturile.


„Eu am fost printre cei care au considerat că plecarea lui Mircea Diaconu din PNL a fost o gafă politică. Am spus tuturor că este o gafă politică. Erau decizii juridice în care nu am vrut să mă bag. Toți ceilalți candidați independenți nu au reușit să își câștige un mandat pentru că nu au avut presa în spate. ÎIn Craiova,Diaconu a avut aproapre 13 procente pentru că domnișoara Olguța Vasilescu l-a luat pe scenă, i-a făcut reclamă și după aceea se plângea într-un mediu restrâns că uite ce am făcut că a luat din scorul meu. A fost făcut un sondaj pe exit-poll care a măsurat ponderea lui Mircea Diaconu și a luat 1.5 procente din zona liberală, restul voturi antisistem și undeva la 3.5 din zona PSD”, a declarat Ben-Oni Ardelean.

Legat de Nicolate Robu, PNL-istul i-a făcut o caracterizare spunând că este un nonconformist, nu se amestecă în zona licitațiilor, a aranjamentelor și că a făcut în Timișoara ce nu a făcut niciun primar din alte județe și anume, a introdus un sistem corect atât în zona politică cât și în zona administrativă. „Nicolare Robu este un om care încearca sa demonstreze prin efortul și munca pe care o face că se poate, chiar dacă nu esti ajutat de București. Este o rupere de sistem și mi-ar plăcea să existe astfel de oameni cu idealurile lor apreciate, criticate, dar care să facă atâtea lucruri într-un timp atât de scurt. Mă bucur ca s-a blocat orașul. Eu sunt în Timișoara din 1998 și din 2001, 2002 Timișoara a luat-o în jos. Din 2012 eu am fost bucuros să văd o Timișoară revigorată. Nicolae Robu a reușit să resusciteze un oraș”, a concluzionat Ben-Oni Ardelean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.