Patru femei, operate de cei mai buni chirurgi ginecologi din întreaga lume....

Patru femei, operate de cei mai buni chirurgi ginecologi din întreaga lume. Ce eveniment de mare anvergură are loc la Timișoara

2
DISTRIBUIȚI

DSC07012-540x640

Peste 50 de specialiști din străinătate, plus alți 300 de medici din România participă, în aceste zile, la Timișoara, la Congresul Național de Chirurgie Minim Invazivă în Ginecologie, ce are loc în orașul nostru după mai bine de 20 de ani. Nu lipsesc de la eveniment nici numele de referință în chirurgia laparoscopică mondială, care au realizat alături de chirurgii timișoreni, patru intervenții laparoscopice, iar imaginile din sălile de operație au putut fi urmărite live de participanții la congres.

Prin urmare, patru femei din vestul țării cu afecțiuni ginecologice grave au avut posibilitatea să fie operate de cei mai buni specialiști în chirurgie ginecologică din întreaga lume, și asta fără să plătească niciun leu. Marius Craina, medic ginecolog la Maternitatea “Bega” și organizatorul congresului, ne-a precizat că trei dintre cele patru intervenții chirurgicale laparoscopice au fost realizate la Timișoara și una la Rouen, în Franța.

“Este vorba despre o pacientă tânără cu fibrom uterin, care dorea să rămână gravidă, așa că s-a făcut o intervenție conservatoare constând în extracția și extirparea fibromului.


Au  mai fost două histerectomii totale, o histerectomie la o femeie mai în vârstă cu cancer de endometru și la o femeie în vârstă de 40 și ceva de ani, care a avut indicație de histerectomie totală. Mai mult, la Rouen, o pacientă a fost operată de endometrioză de doctorul Horațiu Roman”, ne-a spus Marius Craina.

Pentru prima dată în România, două universități din orașe diferite pun umărul la organizarea unui congres național, este vorba despre Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara și Universitatead de Vest “Vasile Goldiș” din Arad. “Este o performanță extraordinară să se realizeze patru intervenții chirurgicale ce au fost transmise live la un asemenea congres”, a mai precizat Marius Craina.

2 COMENTARII

  1. In poza este domnul profesor Mihai Ionac seful Clinicii de Chirurgie Vasculara Timisoara si dr. Andreea Rata unul din cei mai buni specialisti din clinica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.