Elevii de la unul dintre cele mai bune licee din Timișoara, colegi...

Elevii de la unul dintre cele mai bune licee din Timișoara, colegi cu micii infractori de la Centrul de Reeducare Buziaș. Cum este posibil

0
DISTRIBUIȚI

DSC06526

Cei aproape 100 de minori internați la Centrul de Reeducare Buziaș, care au comis infracțiuni încă de la cele mai mici vârste din cauza sărăciei, proastei educații sau a anturajului, riscă să aibă o viață cruntă și după ce vor fi puși în libertate. Și asta pentru că nu sunt puțini cei care îi vor privi cu neîncredere, astfel că există posibilitatea ca o parte din acești mici infractori să ajungă să fie din nou închiși, dar într-o pușcărie.

Pentru a schimba mentalitățile, reprezentanții Centrului de Reeducare Buziaș au inițiat un program finanțat cu bani de la Uniunea Europeană prin intermediul căruia, timp de trei luni, copiii internați vor fi colegi cu elevii de la Liceul Teoretic “Nikolaus Lenau” din Timișoara.


Proiectul se numește “Peer Learning” și presupune organizarea mai multor întâlniri comune la care vor participa elevi din cele două instituții în cadrul cărora vor învăța o limbă străină și vor afla mai multe informații despre ce înseamnă spiritul civic sau cum se poate deschide o afacere.

“În urma parcurgerii activităților prevăzute se preconizează creșterea gradului de inserție socială, în momentul punerii în libertate. Un al doilea obiectiv, deși nu vizat în mod direct, este acela de a reduce distanța percepută între tinerii care au încălcat legea și cei aflați în comunitate, întrucât percepția pozitivă a  societății este unul dintre factorii care pot favoriza reinserţia socială a minorului delincvent”, transmit reprezentanții Centrului de Reeducare Buziaș.

În urmă cu câteva zile a și avut loc o primă întâlnire la Liceul “Nikolaus Lenau”, la care au participat 25 de elevi ai școlii și alți 22 de minori internați la Buziaș. Programul va continua cu organizarea unei noi întâlniri în cadrul Centrului de Reeducare Buziaș, iar la finalul programului, în luna septembrie, va fi organizat un teatru forum la care vor participa și elevi de la alte școli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.