Apartamentele din Timișoara s-au scumpit în ultima lună. Cât costă o locuință...

Apartamentele din Timișoara s-au scumpit în ultima lună. Cât costă o locuință într-un bloc vechi

0
DISTRIBUIȚI

blocuriPrețurile apartamentelor au crescut în august, astfel că locuințele tranzacționate la Timișoara au ajuns să fie mai costisitoare semnificativ decât erau anul trecut pe vremea aceasta. Analiștii de la cel mai mare portal de imobiliare din România explică faptul că în august locuințele din Timișoara s-au vândut cu 821 de euro/mp, cu 1,2% mai mult față de luna precedentă când prețul per metru pătrat a fost de 811 euro.

”Prețul mediu cerut de vânzătorii din orașul din vestul țării este cu 2,4% mai ridicat decât cel din perioada similară a anului trecut (respectiv 802 euro pe metru pătrat).


Apartamentele din blocurile vechi s-au apreciat cu 2,9%, de la 791 la 814 euro pe metru pătrat, în vreme ce locuințele noi au consemnat un avans de 1,1%, de la 879 la 889 de euro pe metru pătrat”, a declarat Daniel Crainic, reprezentantul Imobiliare.ro. Asta înseamnă că, spre exemplu, un apartament de 50 mp într-un bloc vechi, care valora 39.550 de euro, costă acum 40.700 de euro.

Chiar și cu o creștere de prețuri, locuințele din Timișoara sunt mai ieftine decât media națională, care se cifrează la peste 900 de euro per metru pătrat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.