Primarul Nicolae Robu s-a „sucit” cu privire la protestul pentru centura de...

Primarul Nicolae Robu s-a „sucit” cu privire la protestul pentru centura de Sud. Cu cât a scăzut numărul de participanţi şi cum îi ironizează pe cei care au vrut să protesteze împotriva lui

0
DISTRIBUIȚI

nicolae_robu_AP-1024x682

Primarul Nicolae Robu caută în continuare susţinători pentru mitingul pe care vrea să îl organizeze la Timişoara, pentru centură. Acesta spune că, deşi obiectivul a fost introdus în Master Plan, e nevoie de finanţare încă din anul 2015. „Ce fel de fonduri este treaba guvernului. Ar fi trebuit să avem o centură completă și tronsonul de drum înspre Stramora – Moravița. Proiectul trebuie făcut cu patru benzi, aceasta este părerea mea. Dacă se realiezează în etape, asta ține de domeniul tehnologic, de modul în care specialiștii gândesc lucrurile. La execuție se poate merge pe etapizare și într-o primă etapă să se realiezeze un tronson între drumul Lugojului și drumul Șagului”.

Cât despre mobilizarea de după sondajul de pe Facebook, edilul susţine că „400 de cetățeni au răspuns deja că doresc să facem miting pentru obținerea de finanțare pentru acest obiectiv încă din 2015. S-au scurs numai 24 de ore de când am postat.


E nevoie să diseminăm ideea cât mai mult, este un obiectiv de interes pentru timișoreni”. Întrebat dacă încă speră la o prezenţă mare în stradă, Robu a dat la întors ce spunea în ultimele zile şi a scăzut numărul de participanţi.

„Eu, fiind vorba despre un obiectiv de mare interes pentru oraș, mă aștept la o participare de 15 sau 20 de mii de participanți, pentru că nu cred că participarea trebuie să fie după criterii politice. Sunt inițiatorul fiindcă sunt primarul, dar orice cetățean ar trebui să vină să își arate stringența și nevoia de un asemenea obiectiv, pentru ca guverul să aloce fonduri încă din 2015. Nu cred că poate fi totuna pentru orice guvern. Cred că nu poate trata nimeni cu indiferență o ieșire în stradă a unui număr mare de cetățeni pentru urbea lor. E pentru prima dată când se vorbeşte despre un miting pentru un obiectiv cu adevărat important pentru oraș. Evident că atunci când unii au încercat să facă proteste pe Facebook la adresa primarului nu aveau cum să iasă mai mult de 50 de oameni. (…) Nici măcar nu este un protest împotriva guvernului, ci pentru un obiectiv al orașului, iar mesajul trebuie să fie receptat așa cum trebuie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.