PERICOL O parte dintre fântânile publice din Timişoara, pline de bacterii. Vezi...

PERICOL O parte dintre fântânile publice din Timişoara, pline de bacterii. Vezi lista completă şi măsuri se iau

0
DISTRIBUIȚI

fantana_publica

Veşti proaste pentru timişorenii care obişnuiesc să consume apă de la fântânile publice forate. Edilul-şef al urbei de pe Bega, Nicolae Robu, a anunţat că, în urma măsurătorilor care se fac periodic, nu mai puţin de 10 din cele 94 de fântâni verificate au fost despistate cu probleme.

„Periodic facem analize legate calitatea apei şi astfel am constatat că la un număr de fântâni apa nu are calitatea cerută. Am dispus măsurile de rigoare, închidere şi curăţare, până se va ajunge la parametrii aprobaţi prin lege.


Sunt 94 de fântâni care au fost supuse măsurătorilor, iar la zece au fost găsite creşteri fără limită la Escherichia coli, la enterococi”, a declarat Robu. Fântânile cu probleme sunt situate la Parc Petofi, Sudului, Astrilor, Dragalina, Favorit, Munteniei, Bucovina, Ion Ionescu de la Brad, Foişor, Şt. O Iosif.

Pe lângă cele zece fântâni unde au fost depistate probleme legate de prezenţa bacteriilor, primarul a mai anunţat că la alte 12 au fost depistate probleme de natură chimică, mai exact cantităţi în exces de mangan şi fier. Fântânile cu probleme sunt situate pe străzile Rusu Şirianu, Podgoriei, Parc Petofi, Chişodei, Muzicescu, Sudului, Macilor, Tacit, Leandrului, Foişor, Parc Mistral, Parc Botanic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.