Eveniment de neratat pentru fanii de jazz: Erik Truffaz Quartet în concert...

Eveniment de neratat pentru fanii de jazz: Erik Truffaz Quartet în concert la Timişoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

erik truffazMelomanii degustători de jazz au parte de un nou evenimewnt de neratat în Timişoara, concertul susţinut de Erik Truffaz Quartet urmând să se desfăşoare în data de 18 iunie, La Căpiţe.

Elveţian doar prin naştere (1960), dar get-beget francez prin restul – adică domiciliu, educaţie, respiraţie -, Erik Truffaz este un trompetist ce a fost călăuzit în lumea muzicii de către tatăl său, de asemenea muzician. Povesteşte că a descoperit universul jazz datorita lui Miles. Îşi electrifică trompeta încă de la 14 ani şi îi rasuceşte abil ecoul cu ajutorul unei pedale de efect wha-wha. Repetă intens, încearcă diferite formule şi urcă pe scena de la Montreux în 1987.


Calea este larg deschisă noii stele a jazzului francez, care obţine multe premii, semnează o pleiadă de albume de mare răsunet şi trece marea cea mare încununat de succes. Colaborează cu francezi şi americani de elită, cu Anouar Brahem, cu Michael Brecker şi Chris Potter. În 2005 împarte scena cu unul dintre idolii săi, trompetistul legendar Jon Hassell, care îl elogiază pentru priceperea şi talentul său, pentru timbrul muzicii sale. Duo-uri cu Richard Galliano şi Didier Lockwood l-au făcut faimos în întreaga lume. Muzicianul a mai fost prezent în ţara noastră la Bucureşti, dar şi la festivalul de jazz de la Gărâna în 2012, când a cântat alături de Bugge Wesseltoft. Cel mai recent album al său a apărut anul trecut sub numele de Being Human Being.

Alături de el, pe scenă vor fi prezenţi Mark Erbetta, Christophe Chambet şi Benoit Corboz. Biletele pentru acest eveniment costă 20 lei în avans şi 30 lei la faţa locului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.