Elevul timişorean Paul Codrin Oneci, din nou pe podium. Ce premiu a...

Elevul timişorean Paul Codrin Oneci, din nou pe podium. Ce premiu a obţinut la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică şi ce surpriză neplăcută i-a făcut Ministerul Educaţiei

0
DISTRIBUIȚI

paul codrin oneci

Elevul Paul Codrin Oneci, de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara, a obţinut o nouă medalie la competiţia internaţională la care a participat. Astfel, după medalia de bronz primită în acest an la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene, Codrin se află la al doilea mare succes. Elevul timişorean s-a întors acasă cu menţiune de la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică.

Competiţia s-a desfăşurat la Magelang, Indonezia, în perioada 26 iulie – 4 august. Potrivit reprezentanţilor şcolii la care Paul Codrin Oneci învaţă, în timpul ceremoniei de închidere a competiţiei, care s-a ţinut în faţa templului Prambanan, elevul timişorean a urcat pe podiumul de premiere cu drapelul României.

paul codrin oneci

La această olimpiadă, România a participat cu două echipe, toţi cei zece componenţi fiind premiaţi.


În total, ţara noastră a obţinut două medalii de argint, şase de bronz şi două menţiuni. Din păcate, Paul Codrin Oneci a avut parte şi de o surpriză neplăcută din partea Ministerului Educaţiei. Asta pentru că reprezentanţii ministerului au luat decizia de a suporta cheltuielile de transport doar pentru elevii care au făcut parte dintr-o echipă.

„Trebuie specificat faptul că România a participat cu două echipe, A şi B, iar Ministerul Educaţiei a plătit doar pentru echipa A. Codrin, parte componentă a echipei B, a trebuit să suporte cheltuielile de transport”, spune Dorina Cucu, profesor la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara. Elevul timişorean a putut ajunge în Indonezia graţie unei sponsorizări obţinute de la Consiliul Judeţean Timiş, dar şi de la o firmă din domeniul automotive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.