Spaniolul acuzat de dublu asasinat, confruntat cu prietenul care l-a adăpostit la...

Spaniolul acuzat de dublu asasinat, confruntat cu prietenul care l-a adăpostit la Lugoj UPDATE 1 Anunţul surpriză al anchetatorilor

0
DISTRIBUIȚI

sergio morates lugoj

Sergio Morate, cetățeanul spaniol suspectat de asasinarea a două tinere, care a fost găsit de polițiștii români la Lugoj, a fost dus, astăzi, pentru audieri la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj sub escorta celor de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale. Spaniolul va fi audiat ca martor în dosarul în care Istvan Horvath este acuzat de favorizarea infractorului după ce l-a găzduit în locuința sa. Istvan, care s-a împrietenit cu Morates în închisoare în Spania, a povestit jurnaliștilor că nu l-a crezut pe spaniol când acesta i-a spus că și-a omorât prietena.


Din acest motiv nu a anunțat nici Poliția. Istvan Horvath a refuzat să facă declarații la intrarea la audieri. Cei doi prieteni urmează să fie confruntați.

UPDATE 1 La ieşirea de la audieri, Istvan a declarat la ieşirea de la audieri „la confruntarea am văzut acelaşi Sergio, indiferent, fără să-i curgă vreo lacrimă”.  Procurorul Dan Tătar, şeful Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj, a susţinut în cadrul unei declaraţii de presă „nu cred că un spaniol se poate rătăci într-o ţară cum este Ungaria. Este suspect că Horvath a fost până în Ungaria şi suspectăm că l-a ajutat pe spaniol să ajungă în România pe drumuri secundare”. În sprijinul acuzaţiilor de favorizare a făptuitorului aduse cetăţeanului român, procurorii au ca argument şi faptul că Istvan a plătit 200 de euro pentru chiria lui Sergio Morate în prima lună la Lugoj. Procuroru Tătar a anunţat că, în următoarea perioada, după ce se va obţine mandat de la judecător, se va face percheziţie informatică telefoanelor şi cartelelor SIM ridicate de la cel care l-a sprijinit pe spaniol pentru că între cei doi au fost schimburi de SMS-uri şi mesaje pe What’s up înainte de a se întâlni. Pentru a stabili dacă Istvan Horvath a spus adevărul când a susţinut că Morate i-a spus că şi-a ucis prietena de abia când a ajuns în România, acesta urmează să fie supus, în următoarele zile, testului cu detectorul de minciuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.