Leontin Demaio a anunțat, la PRESSALERT LIVE, MĂSURILE DRACONICE luate la BC...

Leontin Demaio a anunțat, la PRESSALERT LIVE, MĂSURILE DRACONICE luate la BC Timișoara. Vezi care e salariul maxim al unui jucător în perioada de criză VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

leo demaio 2

Astăzi a fost o zi importantă pentru BC Timișoara, conducerea clubului a aprobat un plan de reorganizare. Managerul general al clubului, Leontin Demaio, a explicat la PRESSALERT LIVE ce implică ”tăierile” de bani în urma blocajului instituit de Curtea de Conturi și ce își reproșează în calitate de conducător al clubului.

Juriștii Primăriei Timișoara nu au oferit azi nicio soluție legală pentru finanțarea clubului în ciuda termenului cerut de edilul-șef Nicolae Robu, ceea ce face ca BC Timișoara, primul club local afectat grav de controalele Curții de Conturi, să aibă parte de un prezent și viitor nesigur. ”Până în acest moment nu știu să se fi găsit vreo soluție”, a spus Leo Demaio la PRESSALERT LIVE.

Întrebat de ce clubul finanțat în mare proporție de autoritățile locale și județene, nu a găsit soluții mai multe în mediul privat, Leo Demaio a recunoscut această slăbiciune. ”De acord (n.r. clubul s-a bazat pe fonduri publice). Sigur că e de preferat să existe investiție privată alături de cea publică, pentru a face o paranteză, ar fi fost normal ca alături de o echipă, cu rezultate importante în baschetul românesc. Echipa a fost vicecampioană, a luat cupa de două ori… era normal ca investitorii să vină. Am auzit de multe ori această critică. Pot să mi-o asum. Că nu facem nimic și stăm pe acel covor moale, călduț al finanțării publice… Din păcate realitate e altcumva, la obiectivele de performanță bugetul e cifrat puțin peste 900 mii de euro anual în ultimii cinci ani. Echipa a doua, Academia de copii, la acest buget componenta privată e în jur de 80-90 de mii de euro, sub 10%. Dar dacă scoateți bugetul general nu e o sumă mică. Din păcate în Timișoara nu sunt investitori foarte mari în domenii precum sportul și cultura. Acum câteva zile am făcut acel anunț public. Nu am primit niciun răspuns. Nici măcar un telefon. Nu poți să dai vina pe acești oameni, mergem pe linia a ce le poți oferi și aici vorbim de o lege a sponsorizării inexistentă, facilități care nu sunt oferite celor care investesc în sport”, a explicat Leo Demaio.

Clubul ar fi putut deveni de utilitate publică

BC Timișoara ar fi putut evita situația dezastruoasă de azi dacă s-ar fi transformat în club de utilitate publică, lucru care ar fi fost posibil. ”În momentul în care sunt constituite asociațiile nu pot obține statutul de utilitate publică decât după trei ani.


Problema e referitoate la modalitate de înființare și cum sunt finanțate. Dacă luam statutul nu ne dădea dreptul la ceva în plus, acum de abia spune Curtea de Conturi. Dacă cineva atrăgea atenția juriștilor că acest statut deschide ușile către orice… Cei de la rugby și fotbal au făcut acești trei ani de abia acum. Noi am fi putut…”, a conchis Demaio.

Tăieri masive prin planul de reorganizare

După ce o perioadă BC Timișoara oferea salarii comparabile cu cele ale fotbaliștilor de primă divizie, acum plafonul salarial a fost redus drastic. Jucătorii nu vor primi mai mult de o mie de euro pe lună conform noului plan de organizare votat azi în cadrul clubului. ”Azi am luat o decizie în Consiliul Director să plafonăm salariile, nimeni nu va avea mai mult de 1.000 euro la BCT. Suntem departe cu cel mai mic buget din țară”, a mai spus Demaio. De asemenea planul de reorganizare, care prevede ca echipa să intre pe un făgaș normal până în iarnă prevede și alte măsuri. ”Academia și BCT II vor lucra sub aceeași umbrelă, se vor autofinanța cu ceea ce se produce la Academie. Vor fi probleme și cu angajații. Nu sunt mulți, încercăm să ținem pe toată lumea. E foarte greu când știi că ai angajați care au copii acasă. Îmi reproșez multe, dacă nu înseamnă că ești rupt de realitate. Că poate nu am fost suficient din vară când au demarat aceste controale și am văzut în ce direcție se îndreaptă. Poate nu trebuia să începem acest proiect cu cupe europene, poate din vară trebuia cu tineri, sunt multe lucruri pe care ni le putem reproșa, inclusiv acest fapt, deși e greu să aduci un investitor privat, tot clubul trebuie să și-l reproșeze”, a continuat Leo Demaio.

”Finalul acestui an e deadline pentru salvarea echipei. Trebuie să redresăm situația după acest plan de reorganizare. Mă tem că. dacă nu. lucrurile vor intra într-o situație și mai neagră. Eu sper că nu, pentru că prin aceste măsuri am dat o gură de oxigen în detrimentul performanței, dar nu se știe niciodată. Dacă va rămâne contestația autorităților nerezolvată vom fi într-o situație foarte dificilă”, a concluzionat conducătorul lui BC Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.