Secţia de la „Judeţean” în care 70% din pacienţii care vin la...

Secţia de la „Judeţean” în care 70% din pacienţii care vin la consultaţie sunt programaţi pentru operaţie. De ce afecţiuni suferă

2
DISTRIBUIȚI

operatie-51

Într-o secţie a Spitalului Judeţean Timişoara, aproape 70% din pacienţii din vestul ţării care vin aici pentru o consultaţie sunt programaţi mai apoi pentru o intervenţie chirurgicală. Este vorba de Clinica de Ortopedie II, în care medicii încearcă să-i pună pe picioare pe bolnavi, şi nu numai. Însă, pentru majoritatea celor cu afecţiuni ortopedice care se adresează medicilor din această secţie, singura soluţie este o operaţie.

„În marea lor majoritate, pacienţii când vin la consultaţie, 60 – 70% dintre aceştia necesită o intervenţie chirurgicală. Nu neapărat imediată, nu discutăm despre pacientul acut traumatizat că va fi operat la primele ore, ci discutăm de pacienţii cu leziuni care permit o amânare a intervenţiei chirurgicale”, explică medicul Jenel Pătraşcu, şeful Clinicii II Ortopedie din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara.

Potrivit medicului timişorean, o parte din pacienţi, care au leziuni degenerative, sunt trimişi obligatoriu la clinicile de recuperare, iar în funcţie de evoluţie, pot reveni la „Judeţean” pentru a se interveni chirurgical.


Aceşti pacienţi se pot recupera mult mai uşor după operaţie, dacă beneficiază de şedinţe de kinetoterapie, însă astfel de specialişti sunt prea puţini la Spitalul Judeţean Timişoara.

Vă reamintim că, din toamna anului trecut, medicii ortopezi de pe „Judeţean” pot realiza o intervenţie chirurgicală de-a dreptul spectaculoasă. Şi anume, aceştia pot opera doar cu GPS-ul. Este vorba despre un sistem intern de navigație care le arată chirurgilor exact locul și modul în care trebuie aplicată proteza de șold sau de genunchi.

Foto: Arhivă

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.