Deputatul PSD Cătălin Tiuch, DEMERS pentru verificarea respectării normelor la firmele care...

Deputatul PSD Cătălin Tiuch, DEMERS pentru verificarea respectării normelor la firmele care poluează în Timişoara. Cum vor colabora ANAF şi Garda de Mediu

2
DISTRIBUIȚI

catalin tiuch deputat 3

Recent aleşii locali au adoptat un proiect care prevede obligativitatea firmelor care produc poluare, pe raza municipiului Timişoara, de a reduce noxele la jumătate din valoarea admisă, urmând ca, în caz contrar, să fie obligate să se relocheze. Practic, mai mulţi aleşi au admis că proiectul e un fel de apă de ploaie, o mişcare strict de imagine, care nu va ajute la nimic concret, însă primarul Nicolae Robu a susţinut că e necesar un semnal de alarmă. La finele acestei săptămâni problema poluării a fost readusă în atenţia publicului de deputatul PSD Cătălin Tiuch care a anunţat , prin intemediul unui comunicat de presă, că „mulţi dintre cetăţenii pe care îi reprezint în Parlamentul României mi-au atras atenţia asupra poluării provenite în urma activităţilor operatorilor economici deţinători de mari instalaţii de incinerare. În Timişoara, dar şi în comunele periurbane, Garda de Mediu a efectuat mai multe controale, rapoartele arătând că valorile emisiilor nu depăşesc limitele impuse, însă mirosurile insuportabile se accentuează mai ales pe timpul nopţii, creându-se impresia, în rândul cetăţenilor, că pe timp de noapte nu se folosesc filtrele de reducere a poluării”.

Practic, Tiuch vrea să vadă dacă producţia declarată este în acord cu materialele folosite pentru reducerea noxelor.


Deputatul susţine ca dacă între cele două cifre există diferenţe, asta arată clar ca filtrele nu sunt folosite pentru toate procesele. “În acest sens, în vederea eliminării oricăror suspiciuni, am solicitat ministrului Mediului şi ministrului Finanţelor corelarea datelor existente la ANAF cu cele de la Garda de Mediu, date referitoare la activitatea operatorilor deţinători de mari instalaţii de incinerare. Mai exact, am solicitat realizarea unei corelări a datelor deţinute de ANAF privind producţiile declarate şi plata taxelor aferecte de aceşti operatori cu datele deţinute de Garda de Mediu privind cantitatea de materiale folosite pentru încadrarea emisiilor în limite normale. Cred că, dacă aceste conexiuni vor putea fi făcute, o astfel de procedură ar trebui să aibă, pe viitor, caracter permanent”, a mai completat Tiuch.

2 COMENTARII

  1. Oare agentia de proectia mediului de cine este condusa? Parca de un director PSD-ist, apropiat al sefului vostru cum ii zic apropiatii presedintelui CJT.
    Am cunostinte de limba romana, unele cuvinte sunt scrise cu litere mici deoarece nu merita a fi scrise cu litere mari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.