Proiecții de film, expoziții și mărturii despre Revoluție. Vezi care sunt evenimentele...

Proiecții de film, expoziții și mărturii despre Revoluție. Vezi care sunt evenimentele lunii la Centrul Cultural German

0
DISTRIBUIȚI

filmparade

Centrul Cultural German a iniţiat un curs de teatru pentru copii cu vârste cuprinse între 7 şi 11 ani, susţinut de actriţele Olga şi Silvia Török de la teatrul german. Cursul, care urmăreşte să dezvolte sensibilitatea, imaginaţia şi creativitatea artistică a copilului şi învăţarea unor elemente de limbaj teatral, are loc o dată pe săptămână la biblioteca centrului cultural, timp de o oră şi jumătate şi în cadrul acestuia vor avea loc şi repetiţii pentru prezentarea unei piese de teatru.

C. C. German participă la cea de-a doua ediţie a proiectului de arte vizuale „Diplomatic Art” care va avea loc în lunile noiembrie-decembrie şi promovează creaţiile artiştilor vizuali contemporani din ţările care au consulate generale sau onorifice la Timişoara, artiştii profesionişti fiind născuţi în ţara pe care o reprezintă.

În data de 5 noiembrie, la ora 18.00, Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Todoran” găzduieşte prezentarea cărţii “Timişoara – adevărata poveste despre revoluţia română” scrisă de jurnalistul canadian Árpád Szöczi, evenimentul fiind organizat de Centrul Cultural German. Prezentarea cărţii va fi însoţită de proiecţia unui film realizat de autor pe aceeaşi temă. Jurnalistul a fost direct implicat în evenimentele din 1989 şi a reuşit să îi intervieveze pe mulţi dintre cei care au jucat atunci un rol în manifestările de stradă pentru înlăturarea lui Nicolae Ceauşescu de la putere. Cartea se bazează pe declaraţiile acestora dar şi pe documente din arhivele securităţii române şi maghiare şi cuprinde informaţii care pun într-o nouă lumină cele întâmplate atunci. Autorul cărţii, acum reporter la „Deutsche Welle”, va fi prezent la eveniment.

În aceeaşi zi, de la ora 18.30, la ceainăria librăriei Cărtureşti de pe strada Mercy, va fi prezentat filmul regizorului Olivier Haffner, „Ein Geschenk der Götter” (Un cadou de la zei), o tragicomedie care a primit un premiu al publicului şi premiul pentru cea mai bună producţie la Filmfest München. În 19 noiembrie, în seria FilmparaDE va fi proiectat filmul „Drei” (Trei), realizat de regizorul Tom Tykwer, cu care a câştigat în 2011 premiul pentru cea mai bună regie la Deutscher Filmpreis.

Cu ocazia zilei Sfântului Martin, despre care tradiţia spune că după moartea sa a fost transportat cu o barcă spre oraşul Tours într-o procesiune de lumini, copiii cu vârste cuprinse între 7 şi 10 ani sunt aşteptaţi în 11 noiembrie, la ora 16.00, la Centrul Cultural German pentru a confecţiona tradiţionalele lampioane, pentru comemorarea acelui moment.

lampioane

În 26 noiembrie, de la ora 16.00, va avea loc un atelier de creaţie pentru copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 7 ani, pentru confecţionarea calendarului de Advent, care, la creştinii catolici şi evanghelici, denumeşte postul Crăciunului.


Obiectele tradiţionale pentru această perioadă sunt coroniţa de Advent cu patru lumânări şi calendarul care conţine câte o surpriză pentru primele 24 de zile din luna decembrie şi este foarte popular în rândul copiilor.

În 19 şi 25 noiembrie vor fi organizate seri de jocuri de societate pentru adolescenţi şi adulţi, care reprezintă şi un prilej de exersare a limbii germane, iar în 26 noiembrie, la biblioteca centrală a Universităţii Politehnica, ora 18.00, va avea loc vernisajul expoziţiei „Dimensiunea suprafeţei – Design de comunicare în Germania”, care înfăţişează o reprezentare contemporană de ansamblu pe tema designului de comunicare, ilustrând prin exemple categoriile domeniului: tipografie, design grafic, mijloace de comunicare digitale, design corporativ, precum şi sisteme de orientare şi navigaţie. Sunt reprezentate 41 de birouri de design din Germania printr-un număr de aproximativ 150 de lucrări, unele unicat. Expoziţia va fi deschisă până în 18 decembrie 2015.

În 18 noiembrie încep înscrierile pentru examenul TestDaF din 10 februarie 2016, un examen internaţional de competenţă lingvistică care atestă cunoştinţele de limbă germană mai ales pentru cei care vizează admiterea la o universitate germană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.