Manifestație transformată în marş comemorativ tăcut, la Timişoara, la care a participat...

Manifestație transformată în marş comemorativ tăcut, la Timişoara, la care a participat o mână de oameni. Unde au mers manifestanţii pentru a striga „solidaritate” FOTO

0
DISTRIBUIȚI

protest luni 9 noiembrie 2

Tot mai puţini timişoreni participă la protestele din Piaţa Operei faţă de corupţia din România. Manifestanţii s-au întâlnit, ca de obicei, în jurul orei 18.00. După două ore, timp în care cei care s-au erijat în lideri au rostit câteva vorbe, protestatarii au plecat într-un marş comemorativ până la sediul Detaşamentului 2 Pompieri, de pe B-dul 16 Decembrie 1989. De data aceasta, marşul s-a transformat în unul tăcut, astfel că, pe tot parcursul drumului, participanţii nu au strigat niciun fel de lozincă, ci doar i-au aplaudat pe şoferii maşinilor care i-au claxonat.

Înainte de a mărşălui pe străzile oraşului, Răzvan Munteanu, unul dintre liderii protestatarilor din Timişoara, i-a încurajat pe cei prezenţi, în număr de cel mult 50, să se adune în jurul lumânărilor aprinse în memoria din clubul Colectiv din Piaţa Operei. „Protestul e soluţia, protestul paşnic. A scăzut numărul participanţilor, astăzi şi plouă, dar dacă pornim în marş, ne vom înmulţi. Nu vă lăsaţi descurajaţi”, le-a spus Răzvan Munteanu participanţilor, înainte de a lăsa să ia cuvântul la portavoce doritorii.

S-au înghesuit trei persoane mai în vârstă, printre care şi un bărbat care a recitat câteva versuri dintr-o poezie pe care a compus-o, în care le-a transmis politicienilor „să vă fie ruşine, aveţi maşini de lux, terenuri. Dacă conduci ţara, trebuie să fii cel mai cinstit. Jos cu ei!”. Numărul manifestanţilor a ajuns la aproximativ 80 atunci când s-a pornit în marş, prin care s-a dorit să „aducem un omagiu pompierilor şi să le cerem solidaritatea”. De asemenea, un grup de oameni a rămas în Piaţa Operei pentru a „lucra pentru ce vrem noi să facem în continuare”.

De data aceasta, participanţii au venit „înarmaţi” cu două pancarte pe care scria „Vrem spitale, nu catedrale” şi „Puterea din oameni este mai mare decât oamenii cu putere”. Ajunşi în faţa sediului Detaşamentului 2 Pompieri, manifestanţii au ţinut un moment de reculegere, au format un cerc din candele aprinse şi au strigat de câteva ori „solidaritate”. „Am vrut să le cerem solidaritate pompierilor, ştim că şi la ei este corupţie.


Promit că mâine vom fi mai mulţi. Nu cantitatea contează, ci calitatea. Vrem să conştientizaţi că aveţi dreptul la schimbare”, le-a spus Răzvan Munteanu manifestanţilor, înainte de a pleca spre Piaţa Operei. Marşul s-a terminat fără niciun fel de incidente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.