Protestatarul Victor Dragoș, la PRESSALERT LIVE: „Tăcerea ucide, iar eu nu mai...

Protestatarul Victor Dragoș, la PRESSALERT LIVE: „Tăcerea ucide, iar eu nu mai pot să tac”. Ce spune conferențiarul Bodgan Nadolu despre urmările protestelor de stradă VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

bogdan nadolu si victor dragos (3)

Protestele din stradă din Timișoara, organizate după tragedia din clubul bucureștean Colectiv, au fost subiectul emisiunii PRESSALERT LIVE din această seară, unde invitați au fost Bogdan Nadolu, conferențiar doctor în cadrul departamentului de Sociologie de la Universitatea de Vest din Timișoara, și Victor Dragos, actor și protestatar. Legat de importanța mișcărilor de stradă, sociologul a menționat că ar fi bine ca acestea să se repete de fiecare dată când există nedreptăți și că nu ar fi rău ca protestatarii să se organizeze într-un ONG.

„Acum am ieșit în stradă dintr-un motiv care ne unește pe toți și pe care l-ai spus și tu la început, atâta doar că nu cred că oamenii vor mai puțină corupție, cred că oamenii nu mai vor corupție deloc. Manifestația asta din stradă eu nu aș numi-o «protest», pentru că ea are o parte foarte puternică de comemorare.


Manifestația asta din stradă se numește «Tăcerea ucide». Și eu cred foarte tare în asta, cred că tăcerea ucide și eu cred foarte tare în asta și nu mai pot să tac”, a spus Victor Dragoș. Acesta a subliniat că este foarte important că de această dată adevărații protestatari au evitat tentativele de manipulare venite din partea agitatorilor.

Victor Dragoș a explicat că, deși aparent numărul protestatarilor a scăzut, este de fapt vorba de o fluctuație și că este foarte important ca în urma mișcărilor de stradă oamenii să învețe să nu mai tacă în fața nedreptăților de orice tip. Totuși Dragoș nu a putut menționa când anume se vor încheia protestele, dar a precizat că este nevoie ca oamenii să fie consultați și că în urma discuțiilor dintre protestatari a fost elaborată o listă puncte necesare schimbării.

Nadolu a declarat că „eu sper ca această flacără socială să rămână activă, nu neaparat pe stradă, ci ca mentalitate, până în perioadele de alegeri. Adică e foarte important să fie o alegere cu simț critic, idealist, să știm și CV să fim în cunoștință de cauză, să nu mai există acea sensibilitate pentru diverse foloase sau presiuni. Acolo este zona în care realmente o societate conștientă upgradată, foarmată deja poate realemnte să își promoveze o clasă politică pe măsură”.

Nadolu a mai precizat și că nu este convins că lista de revendicări întocmită de protestatarii timișoreni va primi un răspuns punctual de la București, fiind convins că nu va avea acelaşi impact ca și Proclamația de la Timișoara, întocmită după Revoluţia din 1989.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.