BC Timba a început anul 2016 în FORȚĂ. ”Urșii” au câștigat pe...

BC Timba a început anul 2016 în FORȚĂ. ”Urșii” au câștigat pe terenul unei contracandidate la promovare. Ce spune Bogdan Murărescu de planurile pentru revenirea în Liga Națională

0
DISTRIBUIȚI

12304274_1005219739521272_1870988055043421931_o (1)

Timba are un parcurs fără greșeală până acum în eșalonul secund, Liga I de baschet masculin. ”Urșii” pregătiți de Bogdan Murărescu au încheiat anul pe locul 1 în grupa a 3-a și au început 2016 cu un succes pe terenul principalei contracandidate în lupta pentru accederea la turneul semifinal, Municipal Olimpic Baia Mare.

Noul an are semne bune pentru formația timișoreană de baschet îmbrăcată în galben și negru. BC Timba s-a impus ieri în deplasare la Baia Mare, scor 86-83, și pare pe drumul cel bun pentru a reveni în Liga Națională. Americanul James Johnson cu 25 de puncte, a fost coșgheterul bănățenilor în Maramureș. Dejan Kovacevic 22 punct, Baczo Balasz 20, Robert Medgyesy 9, Marius Deconescu 5, Daniel Pătru 3 si Răzvan Pop 2, au fost ceilalți marcatori ai ”urșilor”.

”Primele două locuri erau deja clare, Clujul are deja patru înfrângeri.


A fost un meci de orgoliu pentru că 95% lucrurile sunt clare. Noi și Baia Mare mergem la turneul semifinal din această grupă”, a declarat Bogdan Murărescu, antrenorul Timbei. Timișorenii au acum două puncte peste Baia Mare, grupare care mai suferise un eșec doar pe terenul ”urșilor”. Cu opt victorii pe linie, galben-negrii vor merge cu siguranță la turneul semifinal, unde se califică primele două clasate din cele trei grupe ale Ligii I.

Principala noutate în lotul timișorean față de lotul folosit în toamnă e reprezentată de revenirea lui Daniel Pătru, jucător care a evoluat și în Liga Națională pentru ”urși”. Transferurile încep oficial însă pe 9 februarie în eșalonul secund. ”Vrem să ne mai întărim pe câteva posturi. Mai căutăm un jucător sub 20 de ani. Regulamentul cere șase jucători peste și șase sub 20 de ani, noi nu putem să ținem opt peste această vârstă”, a explicat Murărescu.

Nu au griji economice

Spre deosebire de ultima perioadă petrecută în elită, galben-negrii nu mai au acum probleme cu banii, costurile fiind și mult mai mici în Liga I. BC Timba Timișoara are obiectiv clar promovarea în Liga Națională, până atunci sunt ”acoperiți”. Bogdan Murărescu are încredere că lucrurile vor fi diferite acum și că se vor găsi soluții la momentul potrivit.

”Financiar suntem în regulă. Finanțarea e 100% din mediul privat. Deocamdată nu ne gândim, important e să promovăm, avem timp să ne gândim apoi și la Liga Națională”, a conchs ”Muri”.

Următorul joc al Timbei în Liga I va fi pe 15 ianuarie, pe terenul lui ”U” Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.