PSD Timiş, o nouă amânare în cazul demiterii viceprimarului Traian Stoia. Când...

PSD Timiş, o nouă amânare în cazul demiterii viceprimarului Traian Stoia. Când s-ar putea lua decizia

0
DISTRIBUIȚI

SEDINTA DE CONSILIU LOCAL22_resize stoia

La fel ca și în cazul anunțării candidatului pentru alegerile din 2016 în cursa pentru Primăria Timișoara, PSD Timiș tergiversează și luarea deciziei de excludere a viceprimarul Traian Stoia. Vă reamintim că viceprimarul PSD a fost propus pentru excluderea din partid, după ce a votat pentru aprobarea bugetului Timișoarei, în ciuda deciziei de grup luate de consilierii PSD care au fost nemulțumiți de faptul că amendamentele lor nu au trecut și nu au votat planul lui Robu. Gestul lui Stoia a fost sancţionat de preşedintele PSD Timişoara, Sebastian Răducanu, şi de şeful liderul consilierilor locali, Alfred Simonis, care au demisionat.

După ce preşedinţia PSD Timişoara a fost preluată de Florin Bîrsăşteanu, acesta a anunţat că „această succesiune de decizii importante ale partidului vin după şedinţa de plen a consiliului local în care s-a votat bugetul şi în care consilierii noştri în urma unei analize cu specialişti în domeniu au hotărât să nu voteze acest buget, pentru că au decis că este un buget nerealist adoptat cu o procedură a bugetului care nu respecta paşii legali. (…) În urma şedinţei de plen, aţi văzut că amendamentele aleşilor, care nu erau ale lor, ci erau culese de-a lungul timpului de la oamenii din cartiere, nu au fost votate. Doar un amendament a trecut. Unul din consilerii noştri cu calitatea de viceprimar, domnul Traian Stoia, a votat împotriva hotărârii luate de partid, astfel încât s-a situat în afara partidului încălcând grav disciplina de partid.


Drept urmare, preşedintele ales al organizaţiei municipale, domnul Sebastian Răducanu a considerat că este de datoria lui să facă o mişcare politică, şi-a dat o demisie de onoare, urmată de demisia liderului de grup, domnul Simonis. În această situaţie, biroul permanent a convocat membrii sâmbătă după-amiază şi am fost solicitat să preiau preşedinţia organizaţiei. Astăzi, la ora 12.00, am convocat o şedinţă, unde am avut un singur punct pe ordinea de zi, discutarea indisciplinei de partid apărută în acest caz. Membri al CLT şi membri ai broului şi-au spus punctul de vedere şi au propus exlcudere domnului consilier Traian Stoia din calitatea de membru de partid. Noi vom trimite această propunere spre validare către biroul judeţean”.

Trebuie spus că biroul convocat săptămâna trecută nu s-a ţinut, dar că reprezentanţii PSD susţin că decizia s-ar putea lua săptămâna acesta. Secretarul PSD Timiş, Adrian Negoiţă ne-a declarat că „la sfârşitul săptămânii va avea loc ori un biroul executiv ori o comisie judeţeană care va tranşa situaţia domnului Stoia. Acesta poate fi exclus din partid fără nicio problemă, organizaţia în care a fost admis a făcut această propunere, iar forurile superioare trebuie să o valideze. Nu ştiu dacă domnul Stoia a trecut de atunci pe la partid, eu nu am vorbit cu dânsul”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.