Veşti bune pentru Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană: primăria va face prima...

Veşti bune pentru Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană: primăria va face prima plată în conturile asociaţiei, după scandalul raportului Curţii de Conturi

0
DISTRIBUIȚI

primaria timisoara (1)

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, este complet nemulţumit de faptul că decizia Camerei de Conturi Timiş, care a stabilit că finanţarea echipelor de handbal, baschet şi rugby cu bani de la bugetul local era ilegală, a fost menţinută de la Bucureşti.

Administraţia locală şi judeţeană spera ca răspunsul primit la contestaţia depusă faţă de raportul Camerei de Conturi Timiş să fie unul favorabil Timişoarei, prin care să se poată aloca bani pentru echipele de sport. În încercarea de a salva sportul local de la colaps Consiliul Local Timişoara a decis înfiinţarea Sport Club Municipal, care se ocupă de finanţele alocate cluburilor de handbal, baschet şi rugby. Şi pentru ACS Poli a apărut o speranţă după ce Casa Rusu a oferit o sponsorizare de 400.000 de lei.

„Pentru Asociaţia Tmişoara Capitală Culturală se spune în rezoluţie că nu se aplică alte legi, ci OG 26, iar pentru celelalte asociaţii se spune că nu se aplică OG 26, ci alte legi. E foarte greu de înţeles aşa ceva. Ce putem noi să facem acum? Este aşa cum prevede legislaţia în vigoare ca în termen de 15 zile să atacăm în instanţele judiciare această rezoluţie a Curţii de Conturi, Decizia 40 din august 2016 şi să sperăm că la acest nivel al instanţelor judiciare abordarea va fi alta aşa cum de altfel a şi fost în momentul în care Judectoria a emis acte de validare a statutelor şi actelor constitutive ale celor cinci asociaţii, acte în care este stipulat faptul că municipalitatea finanţează activităţile organizate în aceste asociaţii prin cotizaţii”, a comentat primarul Nicola Robu.

Deşi a făcut adevărate crize de nervi atunci când mai mulţi aleşi locali au refuzat să voteze finaţarea echipelor sportive sau au cerut relocari de sume, Robu s-a spălat pe mâni de responsabilitate.
„Eu nu am hotărât nimic.


Hotărârile aparţin toate consiliului local şi consiliului judeţan. Eu ca primar şi aparatul pe care îl conduc avem obligaţia să punem în pratică hotărârile de consiliu local atâta vreme cât ele nu sunt considerate ilegale. (…) Evident că noi nu o să mai dăm niciun ban, lucru pe care l-am decis de mult timp, după hotărârea Camerei de Conturi Timiş. Nu am mai dat niciun ban către cele patru asociaţii spotrive, dar vom face cât mai repede săptămâna viitoare o plată către Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană. Înclin să mergem acum cu toată cotizaţia pe care o avem prevăzută, sunt circa 400.000 de lei pe care putem să îi dăm cu titlul de cotizaţie”, a declarat Robu.

Prezentă în cadrul unei ediţii a PRESSALERT LIVE, Simona Neumann, directorul asociaţiei, a declarat că pentru obţinerea titlulului de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021 ar fi nevoie de o finanţare de circa 500.000 de euro, adică peste 2 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.